Annons

Restaurangen där konst och matlagning möts

zoom Sebastian Schildt, silversmed och juvelerare, och Elvira Lindqvist,<br />
tidigare kökschef på Fotografiska och Årets Stellakock 2020. Foto: Ruben Schildt
Sebastian Schildt, silversmed och juvelerare, och Elvira Lindqvist,
tidigare kökschef på Fotografiska och Årets Stellakock 2020.
Foto: Ruben Schildt
NYHETER. Snart slår Restaurang Oxenstierna upp portarna i centrala Stockholm. Silversmeden Sebastian Schildt skapar, med hyllade Elvira Lindqvist som kreativ ledare, en helhetsupplevelse där matlagningskonst möter form och design.
Annons

När våren går mot sitt slut öppnar Restaurang Oxenstierna på en undangömd plats där en av Stockholms bevarade malmgårdar från tidigt 1700-tal finns – den Oxenstiernska Malmgården på Östermalm. Tanken är att skapa en helhetsupplevelse för gästerna där konst, design, hantverk och det kulinariska möts.

– Restaurang Oxenstierna är ett projekt jag länge drömt om att utforma. Konst går att gestalta på många sätt och för alla sinnen, säger Sebastian Schildt, silversmed, gallerist och juvelerare, i ett pressmeddelande.

I sin silversmedja precis intill restaurangen har Sebastian Schildt skapat exklusiva delar till inredningen. Men han har också samarbetat med flera av Sveriges främsta formgivare och konsthantverkare för att ta fram sådant som tallrikar, glas, linne, möbler och belysning.

Råvaror från lokala producenter

Som kreativ ledare kommer Elvira Lindqvist, tidigare kökschef på Fotografiska och Årets Stellakock 2020, tillsammans med ett team av kreatörer skapa en meny på de bästa råvarorna från lokala producenter. Växten kommer att stå i centrum och menyn utgår från det svenska mathantverket.

– Jag brinner helhjärtat för det hållbara mathantverket, och att kunna öppna en restaurang där det genomsyrar allt vi gör är fantastiskt, säger Elvira Lindqvist i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Att ta vara på allt naturen har att ge och skapa gastronomi utan att slänga hälften i soptunnan känns självklart. Det är ju historiskt sett en hörnsten i vår skandinaviska mattradition, och det är en naturlig del av nutiden och framtiden för mig.