Annons

Restauranggrupp inför prisstopp under 2019

zoom Priserna på Avenyfamiljens 13 restauranger kommer att stå fast under minst ett år. Foto: Avenyfamiljen
Priserna på Avenyfamiljens 13 restauranger kommer att stå fast under minst ett år. Foto: Avenyfamiljen
NYHETER. Avenyfamiljen i Göteborg har beslutat att införa prisstopp på samtliga av sina krogar under hela 2019. ”Vår analys är att vi går mot bistrare tider”, säger styrelseordförande och grundare Jonas Järvmarker till Dagens Industri.
Annons

Beslutet av att införa ett prisstopp på gruppens 13 restauranger grundar sig på att man tror att Sverige är på väg in i en lågkonjunktur, vilket kan leda till att gästerna håller hårdare i plånboken.

”Med ett prisstopp stärker vi konkurrenskraften och kan förhoppningsvis hålla uppe beläggningen”, säger grundare Jonas Järvmarker till Dagens Industri.

Enligt Dagens Industri har flera leverantörer till restaurangerna, som till exempel öl och mejerivaror, aviserat prishöjningar under det kommande året. Trots detta kommer priserna på Göteborgskrogarna stå fast under minst ett år.

”Vi kommer att attackera hela verksamheten för att bli effektivare. Genom att göra alltifrån att minska svinnet till kostnadsbesparingar siktar vi ändå på att kunna bibehålla lönsamheten”, säger Jonas Järvmarker.