Annons

Rusning till Scandics rekryteringsträff

NYHETER. Flera hundra personer köade under onsdagsmorgonen på Hötorget i Stockholm. Hela 140 tjänster ska tillsättas hos hotelljätten via metoden "speeddejting". Besöksliv var på plats.
Annons

Scandics nya hotell Haymarket håller på att ta form i det anrika Pubhuset. Hotellet, med över 400 rum, slår upp portarna den 10 maj och håller just nu på att rekrytera personal för fullt till alla möjliga positioner.

Under onsdagen arrangerade Scandic ett stort rekryteringsevent i Konserthuset och det var lång kö redan en timme före eventet som började klockan 9.

Jazz för jobbsökarna

Väl inne på Konserthuset spelade en liten orkester 20-tals jazz, det delades ut vattenflaskor och popcorn och personal hälsade varje person välkommen och hänvisade dem vidare. Därefter fick jobbsökarna stå i korta köer för att genomföra korta intervjuer med personal från Scandic. 

– Vi vill återspegla hotellens känsla och ge en upplevelse till de som söker. Det är viktigt att profilera vad Haymarket är, eftersom det särskiljer sig så starkt från våra andra hotell, säger Sophie Linnusaar, projektledare för Haymarket.

Redan före rekryteringsträffen hade hotellkedjan fått in flera hundra ansökningar och intresseanmälningar via mejl och sociala medier. På plats under eventet fanns hotellkedjans personal, alltifrån HR-avdelningen till hotellchefer och housekeeping. 

Blandade ansökningar

Precis som under dagens event har ansökningarna som trillat in varit extremt blandade: unga, äldre, människor med olika nationaliteter och de som både har – och saknar – erfarenhet. Scandic har tidigare gått ut och berättat att de söker folk med erfarenhet från andra länder och kulturer eftersom det nya signaturhotellet vänder sig till en internationell och blandad publik.

En av dem som letat sig hit i dag är Iris Chang. Hon har tidigare jobbat som receptionist i Taiwan, har en utbildning inom hotell- och management och hoppas få ett jobb i receptionen.

– Jag skulle passa där eftersom jag kan flera språk: kinesiska, japanska, engelska och svenska.

Men det blir huggsexa om jobben. Inte ens en tiondel av de som söker jobb på Haymarket kommer att få ett då hotellkedjan räknar med att de får in drygt 1500 ansökningar – minst.