Annons

Så lyfter känt tv-program Orsa Camping

zoom
NYHETER. För sjätte året i rad ska TV-programmet Moraeus med mera att spelas in på Orsa Camping. För Grönklittsgruppen fyller programmet en viktig pr-funktion och har satt campingorten på kartan hos svenska folket. 
Annons

Inspelningarna av ”Moraeus med mera” har blivit lite av en tv-tradition för många svenskar. Sju försommarkvällar under juni månad kommer programmet att spelas in på Orsa Camping inför publik. Programmet har påverkat campingen sedan det startade, bland annat genom att anläggningen blivir mer känd.

– Programmet Moraeus med mera har ökat kännedomen om hur vackert det är i Siljansbygden och satt Orsa på kartan. Kalle är stolt över sin hembygd och hans hembygd är stolt över honom. Inspelningarna är intensiva och hektiska med många besökare på kort tid vilket skapar liv och rörelse i hela kommunen, säger Cecilia Difs på Grönklittsgruppen.

Tältet där programmet spelas in tog förra året in cirka 800 personer per inspelningstillfälle, dessa kommer främst från närområdet men programmet lockar även en del långväga gäster som övernattar i Orsa eller Mora.  

– Kalle Moraeus närvaro i TV-rutan har satt Orsa och Siljansbygden på kartan. Idag förknippar många Kalle Moraeus med Orsa och de vackra vyerna i programmet talar för sig själva, säger Cecilia Difs. 

Har ni fått dit nya typer av gäster sedan tv-sändningarna började?

– Orsa Camping är under högsäsongen främst gästad av barnfamiljer men under inspelningarna av Moraeus med mera är merparten av gästerna 60 plus. 

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...