Annons

Så mycket bättre-pensionatet får stipendium

zoom Stipendie-vinnare som satt gotländska socknen Burgsvik på Sverige-kartan.
Stipendie-vinnare som satt gotländska socknen Burgsvik på Sverige-kartan.
NYHETER. Grå Gåsen i Burgsvik på Gotland har blivit känt för att ha huserat tv-programmet Så mycket bättre. Nu har ägarna av pensionatet tilldelats stipendium för att ha satt bygden på kartan.
Annons

Grå Gåsen är det pensionat där TV4:s populära serie Så mycket bättre spelas in. Nu har ägarna Maria och Håkan Ahlsten tilldelats Visita Mellerstas Hans Erik Börjeson-stipendium. Stipendiet delas ut till talanger som har stor betydelse för besöksnäringen. Vinstsumman är på 25 000 kronor och ska användas till kompetensutveckling.

Tv-programmet gett skjuts

– Det känns jättebra, det är skönt att få en klapp på axeln. Pengarna ska vi använda till en utbildning som sätter guldkant på tillvaron. Vi har inte bestämt vad det blir än, men kanske en studieresa till vingårdar i Italien. Vi vill också utveckla vårt miljöarbete på pensionatet och lära oss mer om den delen, säger Maria Ahlsten.

Vinsten tror Håkan Ahlsten beror på den uppmärksamhet pensionatet fått via Så mycket bättre.

– Vi har ju varit med under hela sju säsonger och det har skapat ringar på vattnet, både för oss och för bygden. Vi är rejält engagerade i olika projekt här i Burgsvik och det känns som att det skapats en positiv anda. Det är ju ett feelgood-program med vackra bilder från södra Gotland.

Marknadsföringseffekten är viktig för verksamheten. Särskilt under lågsäsong har de sett en ökning vad gäller konferensbokningar.

Vilket är ert starkaste minne från Så mycket bättre?

Jag har lagat all mat och det var tydligt att kändisarna hade sina favoriträtter. Ken Ring var förtjust i afrikanska rätter, det var en utmaning med ingredienserna, säger Maria Ahlsten.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...