Annons

Så ska kockbristen i Uppsala bekämpas

zoom För att lösa kockbristen i Uppsala har Martin Andersson, kökschef för Svenssons krogars restauranger, startat nätverket Plattform Gourmet. Tanken är att utbyta erfarenheter och diskutera lösningar på ett gemensamt problem.
För att lösa kockbristen i Uppsala har Martin Andersson, kökschef för Svenssons krogars restauranger, startat nätverket Plattform Gourmet. Tanken är att utbyta erfarenheter och diskutera lösningar på ett gemensamt problem.
NYHETER. Att hitta kockkompetens är en utmaning inom restaurangbranschen i stora delar av landet. I Uppsala har en grupp krögare samlats i ett nätverk för att försöka hitta en lösning. ”Jag tror att vi kan göra skillnad genom att tillsammans belysa problemet”, säger kökschefen Martin Andersson, en av initiativtagarna.
Annons

För att råda bot på kockbristen i Uppsala har flera krögare gått samman i ett nätverk som kallas Plattform Gourmet. Tanken är att utbyta erfarenheter och diskutera lösningar på ett gemensamt problem. Initiativtagare till nätverket är Martin Andersson, kökschef för Svenssons krogars restauranger.

– Jag tror att vi kan göra skillnad genom att tillsammans belysa problemet. Det handlar om att se varandra som kollegor, inte som konkurrenter. Vi samlas och diskuterar frågor som varför så få söker restaurangutbildningar och var de som gör det sedan tar vägen. Vi kan också hjälpa varandra, om någon kock vill sluta hos oss så kan jag rekommendera någon i nätverket, säger han.

En plats att mötas på riktigt

Hittills har man hållit två möten. Martin Andersson har bjudit in cirka tjugo personer och bland dem som deltagit kan nämnas representanter från Cajsas Kök, Björn Carlsson som är måltidschef i Uppsala kommun och Clara Nilsson, regionkommunikatör för Visita Mellersta.

Hur startade nätverket?

– Det saknades ett funktionellt branschråd med lärare och personer från branschen, en plats att kunna mötas på riktigt och diskutera. Så jag pratade med Gerd James på Skolverket och även hon ville att situationen skulle lösas. Det var för cirka ett halvår sedan och nu är vi igång, säger Martin Andersson.

Vad har ni för mål?

– Målet är att locka fler till vår bransch, men jag tror att det är svårt att lösa det snabbt. Vad nätverket kan bidra med är ett steg på vägen, att vi belyser problemet är en bra början. Vi har precis startat det här, jag har hållit i två möten och nu har skolan tagit på sig att bjuda in, nästa gång blir det på Ekebyskolan.

Skapa goda arbetsförhållanden

Enligt Martin Andersson kan arbetsgivarna göra mer för att locka fler till branschen. Det handlar om att skapa goda arbetsförhållanden och se långsiktigt på rekryteringen.

– Det gäller att få folk att trivas, om att erbjuda kontinuitet och utvecklingsmöjligheter. Vi måste göra kockyrket till ett tryggt jobb med bra förhållanden. Även som kock ska man kunna jobba med bra arbetstider.

Visitas Clara Nilsson tycker att nätverket Plattform Gourmet är positivt eftersom det stärker bandet mellan näringsliv och skola.

– Det är just kopplingen mellan branschen och skolan som är viktig för att få fler att välja våra utbildningar. Och för att få en högre kvalitet i utbildningen. 

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren