Annons

Scandic öppnar sitt första flygplatshotell

NYHETER. Scandic öppnar sitt första hotell i anslutning till en av Swedavias flygplatser. ”Vi har länge haft en önskan om att etablera oss i nära anslutning till Arlanda”, säger Peter Jangbratt, chef för Scandic Sverige.
Annons

I november 2020 mitt i brinnande coronapandemi tecknade hotellkedjan Scandic ett 15-årigt hyresavtal om att ta över hotellet efter First Hotels som tidigare drev hotellverksamheten.

Nu har Scandic Arlandastad öppnat sina dörrar till 150 rum i skandinavisk design med ljusa träslag och nyanserade textilier. Hotellet ligger bredvid Arlanda Airport och har mötesarenan Scandinavian XPO som granne.

– Vi har över tid haft en önskan om att etablera oss på eller i nära anslutning till Arlanda Airport. Då vi nu har hittat en bra lösning mellan oss och fastighetsägaren genom ett omsättningsbaserat hyresavtal, med en rimlig riskfördelning och ett hotell som är i mycket gott skick, är det en god investering att göra, säger Peter Jangbratt, chef för Scandic Sverige i en kommentar.

Under våren 2021 ska Scandic även öppna ett nybyggt hotell vid Göteborgs flygplats Landvetter Airport med 223 rum.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...