Annons

Skärpta föreskrifter för landets restauranger träder nu i kraft

zoom
NYHETER. För två veckor sedan skärpte regeringen restriktionerna för nattklubbar. Idag, den 3 november, träder ytterligare föreskrifter i kraft eftersom smittspridningen ökar kraftigt.
Annons

En av de nya föreskrifterna innebär att den som driver ett serveringsställe ska se till att sällskap kan hålla minst en meters avstånd från andra sällskap. En annan, som lyftes av statsministern på en pressträff idag, är att antalet besökare som sitter tillsammans på en restaurang får vara högst åtta personer.

Ett sällskap som besöker ett serveringsställe kan alltså vara större än åtta personer – någon övre gräns finns inte. Men sällskapet ska då delas upp vid olika bord, med högst åtta personer vid varje.

Dessutom skärps reglerna kring att all publik måste sitta ned, om det anordnas till exempel konserter, idrottsevenemang eller liknande, på eller invid ett serveringsställe. Enligt Folkhälsomyndigheten är åtgärderna här för att stanna under lång tid.

Regeringen går även vidare och skärper restriktionerna i regionerna Halland, Örebro och Jönköping. Det innebär att sju av landets regioner nu omfattas av hårdare restriktioner. De lokala råden är till skillnad från de allmänna restriktionerna daterade i veckor.

Philips MediaSuite  – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Philips MediaSuite – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Enkel för gästerna att använda och kostnadseffektiv för hotellen. Philips MediaSuite är marknadens mest kompletta TV för hotell och professionella verksamheter