Annons

Skogsbad och yoga på nyrenoverat hotell

zoom Skogsterapiguiden Lisen Sundgren leder skogsbadet Foto Charlotte Gawell
Skogsterapiguiden Lisen Sundgren leder skogsbadet Foto Charlotte Gawell
NYHETER. Hotellet Villa Baro, tidigare Trädgårdshotellet, har tagit fram ett paket för den som längtar ut i naturen. Vandringar och skogsbad är ett par nytillkomna aktiviteter som väntas locka gäster till det nyrenoverade hotellet. 
Annons

Redan 1957 stod de första nio hålen på Åtvidabergs golfbana färdiga. Samtidigt förvandlades det som tidigare var en skolbyggnad till Trädgårdshotellet. Sedan dess har hotellet genomgått flera renoveringar varav den största resulterade i att Villa Baro stod klart 2020.

Mitt under brinnande pandemi, dessvärre.

– Det var inte riktigt vad vi hoppades när vi gjorde en så stor omställning. Eftersom vi har golfen var sommarsäsongerna 2020 och 2021 ändå väldigt bra, golfen blev ju snabbt blev en coronasport och vi hade en hel del gäster som kom för golfpaketet. Det har varit svårare under höst- och vintersäsong, men vi har klarat oss”, konstaterar platschefen Ebba Adelswärd.

Vandring längs Östgötaleden

Hela den gamla huvudbyggnaden har totalrenoverats och kompletterats med en ny flygel om totalt 20 rum (varav tre sviter), wellnessavdelning och yogasal med utsikt mot Bysjön. Numera erbjuds även gästerna paket som omfattar både skogsbad och vandring längs Östgötaleden.

– Vi ligger på en väldigt naturskön plats och vill verkligen lyfta fram naturen, oavsett om du är här på konferens, för att spela golf eller vandra. Det var inte bara golfen som blomstrande under pandemin utan också en stark önskan om att komma ut i naturen. Fler har fått upp ögonen för hur härligt det är. Man har förstått att det är ett vackert land att bo i och att man inte behöver resa långt för att uppleva någonting annorlunda, säger hon.

Varför tror du att skogsbad, som ursprungligen kommer från Japan och handlar om att hitta återhämtning i naturen, blivit så populärt?

– Det är naturintresset i kombination med att hitta tiden för sig själv och att landa. Vi jobbar mycket med yoga och då ligger skogsbad nära till hands. Det handlar om att varva ner. Många är hela tiden uppkopplade mot jobb och sociala medier och ska alltid vara nåbara och det kan slita mycket på ens psyke. Skogsbad sker i grupp vilket också är härligt, att hitta andrummet till sig själv men tillsammans med andra.

Vad är din känsla inför sommaren, hur är bokningsläget?

– Jag är väldigt hoppfull. Många kommer fortfarande att vilja resa inom landet och fortsätta upptäcka Sverige. Det är i alla fall min stora förhoppning, liksom att vi också når våra internationella gäster, säger Ebba Adelswärd.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...