Annons

Sodexo anställde en av tre nyanlända efter praktiken 

zoom Sodexo som företag har sedan länge arbetat aktivt med integration. Foto: Sodexo
Sodexo som företag har sedan länge arbetat aktivt med integration. Foto: Sodexo
NYHETER. Sodexo skapade praktikplatser åt 201 nyanlända förra året. Av dem övergick 30 procent i anställningar. ”Våra chefer har möjliggjort detta”, säger Emma Tägt, Recruitment & Sourcing Manager. 
Annons

För ett år sedan lanserade Sodexo sitt mål att erbjuda 200 nyanlända praktikplatser. Och nu är de i hamn – med 201 genomförda praktiker. Praktikanterna ersatte inte någon ordinarie personal – och nu har 61 personer övergått till att bli anställda.  

 Hur har ni lyckats skapa de här platserna? 

– Vi har ett bra engagemang från våra chefer som brinner för de här frågorna. Vi har pratat med dem, fått respons och sett till deras lokala förutsättningar. Därefter har vi skapat platserna. Men vi har också haft ett stort stöd från de andra medarbetarna som tagit sig tid att coacha, Emma Tägt, Recruitment & Sourcing Manager. 

På de håll där praktiken övergått i anställning har det ofta varit en bra integrering i en arbetsgrupp. Som till exempel i en skolbespisning, där kockar och restaurangbiträden arbetar nära. 

 – Det har varit en succé med alla som fått en anställning. Många har haft ett behov att få öva och prata svenska och samtidigt få erfarenhet av svensk arbetsplatskultur. Att det sedan har lett till en anställning är en succé istället för att det bara är en praktik och så blev det inget mer efter den. Till syvende och sist vill ju folk också ha en försörjning. 

Samhällsansvar

Sodexo som företag har sedan länge arbetat aktivt med integration. Vd Azita Shariati sa redan för ett år sedan då praktikplatserna presenterades: 

–Att vara med och ta samhällsansvar ligger djup rotat i Sodexos värderingar. Vi vill vara med och visa hur vi kan stärka Sveriges konkurrenskraft genom att ta vara på all kompetens som finns i vårt land och bygga fler välmående företag.  

Responsen från de befintliga medarbetarna beskriver Emma Tägt som mycket positiv. Deras inställning rimmar väl med företagets grundvärdering. 

–Vi har en blandad medarbetarskara redan från början. Här tänker vi att alla kan bidra, det handlar bara om rätt person på rätt plats. Vem man är, om man kommer från ett annat land, eller vilken ålder man – det är inte så viktigt utan att man kan tillföra något.  

Digital språkhjälp 

Sodexo har också utvecklat en egen språk-app för att underlätta för de nyanlända medarbetarna.  

–Tanken med den är att få öva på vanligt förekommande fraser, till exempel när man jobbar som städare eller restaurangbiträde. Då kan man med hjälp av appen sätta orden i praktiken, ”Vad är det min kollega menar när han säger så här”? 

200 förra året och sedan lyckosamma anställningar. Med det i bagaget – ska ni fortsätta med praktikprogram? 

–Ja, våra chefer har nu upparbetade kontakter med Arbetsförmedlingen och andra samarbetspartners och för en dialog med dem löpande så det kommer in praktikanter. Exakt hur många vet jag inte i dagsläget. Men vi ser effekterna av att de vi gjorde förra året som mycket goda, säger Emma Tägt. 

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...