Annons

Södra Teaterns nye vd: ”Jag har vigt mitt liv åt detta”

zoom Samuel Laulajainen tillträder sin nya tjänst först i december. Foto: Södra Teaten
Samuel Laulajainen tillträder sin nya tjänst först i december. Foto: Södra Teaten
NYHETER. Södra Teaterns nya vd, som efterträder Ingmarie Pagenkemper, ser fram emot att både förändra och förvalta.  
Annons

I våras meddelade Ingmari Pagenkemper att hon efter fem år på vd-posten lämnar Södra Teatern för att ta över rodret på Cirkus i Stockholm. Nu står det klart att hennes efterträdare blir Samuel Laulajainen, som närmast kommer från arenavärlden.

– Det känns fantastiskt, det är en stor ära att få ta över en sådan institution i Stockholm. Det finns mycket historia och så många legendarer har jobbat där genom åren, av vilka Ingmarie är en, det är jättehäftigt.

Samuel Laulajainen, som tillträder sin nya tjänst i december, har sin yrkesbakgrund i hotellbranschen.

– Scandic har varit mitt moderskepp, och jag har varit med och öppnat upp bland annat Anglais och Malmen. Men jag har även jobbat på hotell Rival, och en hel del i hotellbranschen utomlands.

Det senaste året har han jobbat på företaget Stockholm Live som driver flera arenor i Stockholm, och där han har haft ansvar för mat och dryck.

– Min grej har alltid varit mat och dryck, och jag har ett stort musikintresse. I Södra teatern får jag det bästa av två världar, – en stor mat- och dryckesverksamhet, i kombination med en aktiv musik- och teaterscen.

Känns det som du är hemma nu?

– Det är detta jag har vigt mitt liv åt. Jag får kombinera mina två stora intressen, mat och musik.

Ingmari Pagenkemper har ju varit lite synonym med Södra Teatern, hur ser du på att sätta din egen prägel på stället?

– Det är inga problem, med de nya ägarna finns en målbild att vi vill förändra vissa saker, samtidigt som vi ska ha respekt för institutionen och huset. Ingmarie har gjort ett fantastiskt jobb och hon är en legend i Stockholms nattliv, men jag hoppas att jag kan bidra med det jag kan på mitt sett, sedan får vi se vad det blir mer konkret längre fram.

Vad har du för förväntningar på Södra Teatern och på din nya roll?

– Det kliar i fingrarna för att få sätta igång, framför allt ser jag fram emot nästa sommar. Jag har öppnat många uteserveringar, och nu får jag driva en av Stockholms största och bästa, det känns fantastiskt.