Annons

Stjärnkockar samarbetar mot barncancer

zoom Joakim Johansson och Joakim Kjaerkner hoppas kunna skänka så mycket som möjligt till Barncancerfonden. Foto: Yngvar Ness.
Joakim Johansson och Joakim Kjaerkner hoppas kunna skänka så mycket som möjligt till Barncancerfonden. Foto: Yngvar Ness.
NYHETER. Med matlagning i toppklass vill Hotell Continental Du Sud i Ystad bidra till kampen mot barncancer. Nu anordnas en middag till förmån för forskningen.
– Vi hoppas kunna skänka minst 100 000 till Barncancerfonden, säger Joakim Kjaerkner, souschef på Brasserie Du Sud.
Annons

Välgörenhetsmiddagen ”Åtta kockar för Barncancerfonden” är inte vilken middag som helst – alla kvällens intäkter skänks till Barncancerfonden.

– Att göra vad vi kan för att stötta Barncancerfonden är en självklarhet för Continental Du Sud, vi har även varit guldsponsor för Team Rynkeby i Lund, säger Joakim Kjaerkner.

Tillsammans med kollegan Joakim Johansson är det Joakim Kjaerkner själv som står som initiativtagare till evenemanget.

– Barn och cancer berör alla på något sätt, och jag tar det väldigt personligt. Jag känner att jag vill hjälpa till att pusha in så mycket pengar som möjligt till forskningen och eftersom det är matlagning jag kan så var det självklart att göra något inom detta område, säger han och fortsätter:

– Gensvaret på middagen har varit över förväntan, först hade vi 70 platser men redan efter en dag beslutade vi att lägga till 15 platser – det blev uppbokat på tre dagar.

Under kvällen kommer han och Joakim Johansson ha sex kända kockar vid sin sida, bland annat Alexander Sjögren, Sayan Isaksson och Andrew Eves. De kommer alla att tillaga sin signaturrätt, vars historia kommer att berättas under middagens gång.

– När jag frågade dem om de ville vara med var det ingen som tvekade, alla är supertaggade inför det här, säger Joakim Kjaerkner.

Vid sidan om mat i toppklass och underhållning av musikalartisten Jenny Bergqvist kommer även Team Rynkeby att vara på plats och berätta om sin organisation och hur man kan bidra till Barncancerfondens arbete. Som avslutning på kvällen kommer en drabbad familj berätta om sin resa, från sjukdomsbesked till friskförklaring.

– Vi hoppas att gästerna ska få en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga och att vi ska få ihop en fantastisk summa till Barncancerfonden, säger Joakim Kjaerkner.

Välgörenhetsmiddagen ”Åtta kockar för Barncancerfonden” äger rum på Hotell Continental Du Suds restaurang Brasserie Du Sud i Ystad 10 februari.