Annons

Stjärnkocksduo tar över på Taverna Brillo

zoom Thomas Mortensen, Danyel Couet och Sebastian Thuresson. Foto: Minna Ýr Jóhannsdóttir
Thomas Mortensen, Danyel Couet och Sebastian Thuresson. Foto: Minna Ýr Jóhannsdóttir
NYHETER. Taverna Brillo nyöppnar i höst efter ett lättare ansiktslyft under sommaren. Med ny meny och större fokus på mat utlovas “känslan av att stiga in i ett matmecka”.
Annons

En charkbar i stället för den gamla glassbaren, med råvaror som korvar och skinkor i en tydlig display. Det är en av nyheterna som Svenska Brasseriers Taverna Brillo, ett stenkast från Stureplan i Stockholm, bjuder på när dörrarna slås upp igen i höst. Sedan i midsomras har krogen hållits stängd för en lättare renovering och rekonstruktion.

– Det blir nya färger på väggarna och vi har gjort om lite i Bar Brillo, men den största förändringen blir känslan när man kommer in. Det blir ett mer renodlat fokus på mat, det ska kännas som att man kommer in i ett matmecka, säger Thomas Mortensen, verksamhetschef på Svenska Brasserier.

Couet och Thureson i köket

I köket på Taverna Brillo hittar man från och med i höst stjärnkockarna Danyel Couet och Sebastian Thuresson, som sedan tidigare bland annat driver restaurang Guldkaggen by Allegrine på Gotland. De arbetar just nu med den nya menyn, som vidareutvecklas från den tidigare inriktningen på det italienska köket.

– Vi kommer att utgå från Medelhavsområdet och skapa en värld där vi inspireras av hela den regionen, från Spanien till Nordafrika till Tel Aviv.

Hur ska ni få upp lönsamheten igen och hur ser strategin ut efter rekonstruktionen för att inte åter hamna i ekonomisk knipa?

– Med Danyel och Sebastians bakgrund och erfarenhet tror vi att vi tillsammans kommer hitta en långsiktig och hållbar affär. En attraktiv krog som ständigt lever. Vi lär oss ständigt och vill alltid förbättra oss såväl på Taverna Brillo som på våra andra krogar.

Thomas Mortensen understryker att alla gamla stammisar dock kommer att känna igen sig.

Taverna Brillo har funnits i tio år, det har länge varit en plats för många människor att ha roligt på och vi jobbar mycket med kultur, konst och musik även om maten alltid står i centrum.

Rekrytering över förväntan

Rekryteringsprocessen är i full gång. Thomas Mortensen letar efter kunniga medarbetare som alltid sätter gästen först, och gärna har en tydlig personlighet.

– Det tycker jag om, det är viktigt för mig att gästerna och personalen skapar upplevelsen av Taverna Brillo tillsammans, säger han och fortsätter:

– Vi rekryterar även till Gondolen och glädjande nog måste jag säga att det har gått över förväntan, det har lossnat lite. Vi söker fortfarande medarbetare men det är tydligt att det finns bra folk att få tag i.

Trots att vi verkar befinna oss i lågkonjunktur ser teamet bakom Taverna Brillo ljust på framtiden.

– Vi upplever att folk fortfarande prioriterar restaurangbesök. Vi är inte rädda. Vi kör, säger Thomas Mortensen.

 

 

 

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...