Annons

Stjärntung Årets kock-jury 2020

zoom Tommy Myllymäki, juryordförande Årets kock 2020.
Tommy Myllymäki, juryordförande Årets kock 2020.
NYHETER. Nya juryordföranden Tommy Myllymäki har utsett juryn som ska utse vilka kockar som tar sig vidare till finalen av Årets kock 2020, som planerar äga rum i Stockholm i september i år.
Annons

Tävlingen Årets kock har format svensk matkultur sedan starten 1983 med ambitionen att leda svensk gastronomi in i framtiden. Nu laddas redan inför tävlingen, som förhoppningsvis kommer att kunna avgöras på Annexet i Stockholm den 17–18 september.

– Det har varit en process att ta fram en jury som besitter en bredd av erfarenhet, bakgrund och matlagningsfilosofi samtidigt som den har hög trovärdighet och god förankring i branschen och nu är jag väldigt glad för att kunna presentera en stark grupp, säger Tommy Myllymäki, juryordförande Årets kock 2020, i en kommentar.

I juryn till kvaltävlingen i Årets kock 2020 sitter nu några av Sveriges främsta kockar från flera stjärnkrogar, bland andra Daniel Höglander, Aloë, Florencia Abella, Ekstedt och Sayan Isaksson, Isaan’.

Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformningen av juryn kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas.