Annons

Stockholm får ny mathall mitt i city

zoom
"Jag ville satsa på de som inte tillhör de stora kedjorna, och som kanske var sugna på att komma in till city", säger Einar Örn Einarsson, initiativtagaren till Sthlm City Food Hall. Foto: Sthlm City Food Hall
NYHETER. Snart öppnar Sthlm City Food Hall med åtta restauranger för både jobblunch och sen middag. Besöksliv har pratat med initiativtagaren Einar Örn Einarsson.
Annons

Mysigt och modernt från morgon till kväll med ett stort utbud av olika typer av kök och drycker, det är devisen för den nya stora mathallen som öppnar på 400 kvadratmeter på Klarabergsgatan i Stockholms mest livliga kvarter.

Entreprenören Einar Örn Einarsson, som också grundat restaurangkedjan Zócalo, står bakom projektet.

– Vi fick idén under pandemin då vi började fundera över vad vi kunde göra med lokalen i fråga. Lyckligtvis hade vi möjlighet att köpa butikslokalen bredvid och tillsammans med den isländska design- och inredningsbyrån Haf Studio så har vi förvandlat ytorna till Sthlm City Food Hall, säger han.

Det var ett vågat projekt under pandemin.

– Ja, helt klart men vi kunde satsa. Och tänk dessutom, alla de åtta restaurangerna som ska öppna på Sthlm City Food Hall vågade också göra det under den osäkra period som rådde då. Vi är ett restaurangalternativ i mellansegmentet, något som det finns behov av i Stockholm.

Hur valdes matställena ut?

– Jag hade som en lista jag gick efter där jag skrivit ner vilka genrer av restauranger och vilken blandning av ställen som skulle fungera tillsammans och i sammanhanget. Jag ville gärna satsa på folk som har erfarenhet i branschen men inte tillhör de stora kedjorna, och som kanske var sugna på att komma in till city.

Berätta om konceptet bakom mathallen, vad kan gästerna förvänta sig?

– Jag tycker personligen mycket om mathallar, man kan skapa en så bra stämning. I Sthlm City Food Hall kommer vi satsa hårt på just kvällsstämning, med DJ:s och sena öppettider under helgerna.

– Vi vill skapa ett modernt ställe att äta och dricka gott för alla som vistas i city. Utbudet är mixat och varierat, på ett ställe erbjuder vi bättre viner och på ett annat kan man ta en Margarita. Restaurangerna ska komplettera varandra, säger han.

Längtar du efter öppningsdatumet nu?

– Ja, verkligen. Den 20 januari så öppnar vi, jag har ju jobbat med det här i två år nu. Det har varit en lång resa men nu känns allt bara bra, säger Einar Örn Einarsson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...