Annons

Stockholm Krogbolag och Elite Hotels avslutar samarbete

zoom Kristofer Sandström och Christian Olsson, grundare och delägare av Stockholms Krogbolag.   Foto: Pressbild
Kristofer Sandström och Christian Olsson, grundare och delägare av Stockholms Krogbolag. Foto: Pressbild
NYHETER. Hotellkoncernen tar över restaurang Vassa Eggen på Birger Jarlsgatan i Stockholm medan systerkrogen Tako i samma fastighet byter adress.
Annons

Restauranggruppen Stockholm Krogbolag, som även driver restauranger som Tennstopet, Tennstopet Grill, Kommendören och Jaqueline’s, har länge haft ett samarbete med Elite Hotels som bland annat äger fastigheten på Birger Jarlsgatan, där restaurangerna Vassa Eggen och Tako är belägna.

Men nu sägs samarbetet upp. I samband med det går Elite Hotels in som nya ägare till Vassa Eggen och Tako flyttar till nya lokaler i hörnet Birger Jarlsgatan/Grev Turegatan i Stockholm, inte så långt ifrån ursprungsadressen.

Från fine dining till steakhouse

Vassa Eggen öppnade 1999 och har gått från fine dining till steakhouse. Restaurangen har en stark underhållningsprofil med stor bar och livemusik och det är med blandade känslor som Stockholm Krogbolag lämnar Birger Jarlsgatan 29, menar Kristofer Sandström, en av restauranggruppens grundare.

– Vassa Eggen har överlevt så länge och är idag en institution i Stockholm som lever ett eget liv. Vi tycker att den ska fortsätta på samma sätt, så det var inte aktuellt att den skulle flytta, säger Kristofer Sandström.

Hur känns det att lämna efter 25 år?

– Det känns sorgligt men samtidigt lämnar vi med flaggan i topp. Det går bra för restaurangen, den har ett riktigt bra kök och fantastiska medarbetare som kommer att vara kvar. Det är inget sjunkande skepp vi lämnar och det känns bra.

Elite Hotels tar över Vassa Eggen vid årsskiftet. Stockholm Krogbolag lämnar även Haga Bottega i Carolina Tower, som därmed får Elite Hotels som ny ägare. Om allt går som det ska öppnar en lite uppdaterad version av Tako i sina nya lokaler ovanför mark hösten 2024. Övriga restauranger inom Stockholm Krogbolag ska fortsätta att drivas som vanligt.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...