Annons

Stordalen köper in sig i Stureplansgruppen

zoom
"Jag har länge haft lust att inleda ett samarbete med Vimal och vara en del av det företaget", säger Petter Stordalen om att han köper in sig i Stureplansgruppen. Foto: Nordic Choice Hotel
NYHETER. Petter Stordalens investeringsbolag Strawberry Equities köper 10 procent av Stureplansgruppen. Genom köpet blir han en av bolagets största ägare.
Annons

Stureplansgruppen bedriver verksamhet inom bland annat restaurang-, hotell- och upplevelseindustrin i Stockholm, Göteborg, Visby och Åre, med restauranger som Nosh & Chow, Berns och L’Avventura och hotell som Berns och kommande Bank Hotel.

Nu köper Petter Stordalens investeringsbolag Strawberry Equities 10 procent av Stureplansgruppen, som 2017 omsatte drygt 1,1 miljarder kronor.

– Stureplansgruppen är de främsta när de gäller att erbjuda nöjesupplevelser och mötesplatser för kvalitetsmedvetna gäster. Jag har länge haft lust att inleda ett samarbete med Vimal och vara en del av det företaget. Tillsammans blir vi en väldigt stark part i att utveckla attraktiva destinationer och upplevelser i Norden, säger Petter Stordalen i en kommentar.

Efter affären med Strawberry Equities kontrollerar huvudägaren Vimal Kovac 60 procent av Stureplansgruppen.

Artikeln uppdateras.