Annons

Stordalen ökar ägandet i Stureplansgruppen kraftigt

zoom Vimal Kovac och Petter A. Stordalen fördjupar sitt samarbete. Montage: Besöksliv
Vimal Kovac och Petter A. Stordalen fördjupar sitt samarbete. Montage: Besöksliv
NYHET. Från 10 till 40 procent – Stordalens Strawberry Equities ökar kraftigt sitt ägande i Stureplansgruppen. Förhoppningen är synergier, men framför allt planeras nu för fler hotell och ökad tillväxt.
Annons

Stureplansgruppens Vimal Kovac är fortsatt största ägare av Stureplansgruppen, med 50 procent. Strawberry Equities äger 40 och Holmström Equities de resterande 10 procentenheterna.

– Vi är gemensamt störst i Stockholm när det gäller restaurangverksamhet och det ger oss muskler att fortsätta lansera oemotståndliga erbjudanden till våra gäster, kommenterar Petter A Stordalen affären i ett pressmeddelande.

Även Vimal Kovac är nöjd:

– Efter ett år med Stordalen i bolaget så kan jag konstatera att vi aldrig har haft högre fart framåt, aldrig haft fler planer om framtiden och vi har dessutom aldrig varit finansiellt starkare än vad vi är nu.

Stureplansgruppen räknar med att omsätta 1 350 Mkr 2019. Målsättningen att omsätta 2 Mdkr [uppgiften är uppdaterad] inom fem år. Tillväxten uppges framförallt ske inom konferens, event, catering samt en utökning av antalet hotell.

Stureplansgruppen kopplas samtidigt till Nordic Choice Hotels lojalitetsprogram Nordic Choice Club. Med det gemensamma arbetet hoppas företagen på synergier i bland annat inköp och IT.

Det senaste året har Stureplansgruppen lanserat Bank Hotel och öppnar nästa år en av Stockholms största uteserveringar på Riddarholmen samt en ny större konferens/eventanläggning i centrala Stockholm, samt två nya restauranger.