Annons

Stordalens hotellbygge i Mölndal i rullning

zoom Foto: Nordic Choice
Foto: Nordic Choice
NYHETER. Bygget att Petter Stordalens nya hotell i Mölndal har inletts. Nu bjuds allmänheten in för att hitta på ett namn till hotellet. "Det engagerar jättemycket. Vi har redan fått in över 80 förslag", säger Susanna Ståhl, driftsdirektör på Quality Hotel.
Annons

Med 22 våningar och 370 rum ska Petter Stordalens första hotell i Mölndal att stå klart 2021. Här finns också 15 konferensrum, varav det största med plats för 600 personer. Klart är att hotellet ska ingå i kedjan Quality, som idag har ett 60-tal hotell i Norden. Men något namn finns ännu inte.

Tar hjälp av allmänheten

Petter Stordalen och hans medarbetare har nu utlyst en tävling där allmänheten bjuds in att föreslå namn på hotellet.

­– Vi har prövade det på The Mill i Malmö så detta är andra vändan. Vi tror att det är ett sätt att engagera lokalbefolkningen. De har mycket bättre kunskap om området än vad vi har, säger Susanna Ståhl, som är driftsdirektör för Quality Hotels i Sverige och Danmark.

Hotellet byggs vid Krokslätts fabriker som ligger precis vid gränsen till Göteborgs kommun. Området växer snabbt och nya företag har flyttat in i de byggnadsminnesmärkta tegelhusen där det tidigare var textilindustri. Här byggs också nya bostäder.

­– Vi tror på Krokslätt och allting som händer där. Vi har många kunder på företagen där och ser ett behov. Det är ett område i utveckling, säger Susanna Ståhl.

Fler hotellrum planeras i området

De närmaste åren tillkommer många nya hotellrum i området. Bland annat bygger Gothia Towers, inte långt därifrån, ut med 350 rum. Men Susanna Ståhl ser ingen risk för överetablering.

– Vi bidrar med tillväxt i och med att hotellet har stora konferensmöjligheter, säger hon.