Annons

Storhogna Fjällby utsett till Årets Turismföretagare

zoom
NYHETER. Storhogna Fjällby AB har utsetts till Årets Turismföretagare vid Guldgalan i Östersund. ”Jag hoppas fler vågar investera i de svenska fjällen – det behövs fler entreprenörer”, säger vd Peo Conic.
Annons

”Vinnaren är en betydelsefull arbetsgivare för sitt område och har ett gott samarbete med aktörer runt omkring för att tillsammans bidra till besöksnäringens utveckling i regionen.”

Så lyder delar av motiveringen till Storhogna Fjällby AB i Vemdalen, som utnämndes till Årets Turismföretagare vid Guldgalan i Östersund sent under torsdagskvällen.

– Det känns jättebra, vi är jättestolta över utmärkelsen, säger vd Peo Conic.

Vad tror du själv att din insats har betytt för Storhogna/Vemdalen?

– Det är klart att ett personligt engagemang är viktigt. Jag som person är sådan att jag går in i projekt och har som målsättning att färdigställa dem och det har gett resultat. Och när vi säljer tomter ger det ringar på vattnet.

Området har många lokala små rörelser. Vad är er påverkan i det?

– Det är tack vare att destinationen är så unik som vi har vågat göra investeringarna. Vi ser hur Storhogna har vuxit i popularitet från år till år – det ligger nära kalfjället, det är en snösäker destination, en sommarprodukt som kan bli ännu bättre finns – allt detta lockar folk och folk lockar i sin tur investeringar.

Guldgalan, som hyllar företagande i Jämtland och Härjedalen, hölls första gången 2000 och är Nordens största näringslivsgala. Årets gala hade 1650 sittande gäster och Teres Gärdin, Regionchef Visita Norrland, var på plats.

Vad betyder galan för näringslivet i länet?

– Jättemycket – dels är det ett tillfälle att hylla entreprenörsandan som jag tycker är stark här, men också att hylla varandra. Att få höra om företagande i andra branscher är fantastiskt.

Du satt i satt i juryn som utsåg Storhogna Fjällby till vinnare. Var det ett svårt val?

– Det var hyfsat lätt att välja de tre företagen att nominera, men sedan var det svårt att välja vinnare bland dem. Men vi ser hur Peo Conic skapar mervärde i Vemdalen, med fler som köper tomter, fler gäster och fler arbetstillfällen.

Peo Conic har en bakgrund på Ericsson och hamnade i Storhogna av en tillfällighet när han efter en tid som utlandsstationerad bestämde sig för att flytta hem och göra något helt annat.

Vad ser du fram emot nu?

– Jag hoppas det kommer fler som vågar investera i de svenska fjällen – det behövs fler entreprenörer! Och personligen att få vila lite – det har varit intensiva dagar.