Annons

SPG öppnar nytt i Stockholm city: ”Vi tror på mötesmarknaden”

zoom I slutet av 2020 beräknas Stureplansgruppens senaste projekt sjösättas. Foto/Skiss: Stureplansgruppen
I slutet av 2020 beräknas Stureplansgruppens senaste projekt sjösättas. Foto/Skiss: Stureplansgruppen
NYHETER. Stureplansgruppen öppnar en takrestaurang på 16:e våningen med jätteterrass och ett event- och konferenscenter mitt i city. Vice vd Per Gunne: ”Unik upplevelse”.
Annons

Det är som en del i Vasakronans ”Sergelprojekt” som krog- och hotellkoncernen Stureplansgruppen ska öppna en ny restaurang i hörnet Malmskillnadsgatan/Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

– Stureplansgruppen strävar efter unika upplevelser. I fjol öppnade vi bland annat Bank Hotel och restaurangen L’Avventura, ställen som fått ett fantastiskt mottagande. De här två enheterna kommer att hålla samma höga klass, säger Per Gunne, Stureplansgruppens vice vd.

Hur ska en takrestaurang i city komplettera Stureplansgruppens övriga portfölj – vilken lucka ska den fylla?

– Det här blir vår första takrestaurang och den ligger i en del av Stockholm som just nu genomgår en spännande förändring. Vi tror mycket på Sergelstan och vitaliseringen av hela området. Vi letar alltid efter unika lokaler och den här, belägen på sextonde våningen med en enorm takterrass samt utsikt över hela staden, är unik i sitt slag, säger Per Gunne.

 Beskriv den tänka stilen på restaurangen.

– I nuläget säger vi inte mer än att vi tänker oss en inriktning som kompletterar lokalen med sin höga takhöjd och stora glasytor. När vi närmar oss öppning kommer vi att berätta mer om konceptet.

Utöver en stor restaurang öppnar man också ett event- och konferenscenter i anslutning. Eventytans största lokal var tidigare SEBs bankvalv.

Varför är event- och konferensbranschen intressant för SPG?

– Det här blir vårt andra konferens- och eventcenter. Vi driver sedan många år en av Stockholms största anläggningar, City Conference Center i Norra Latin samt Folkets Hus vid Norra Bantorget. Den här anläggningen kompletterar den perfekt.

Per Gunne fortsätter:

– Vi tror mycket på mötesmarknaden. Man sitter allt tätare på kontor och har många gånger inte möjligheten att ha egna möteslokaler. Samtidigt är behovet av att mötas större än någonsin så vår ambition är att växa ytterligare inom konferens och event i citylägen.

Både restaurangen och eventcentret planeras öppna under andra halvan av 2020.

Stureplansgruppen är en av Sveriges största nöjeskoncerner med 800 anställda som har hotell, evenemang- och restaurangverksamhet i Stockholm, Göteborg, Visby och Åre.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren