Annons

Stureplansgruppen: ”Tappar i snitt 30 procent”

zoom Foto: Stureplansgruppen
Foto: Stureplansgruppen
NYHETER. Restaurang- och hotellkoncernen Stureplansgruppens varsel kan röra sig om upp emot 20 procent av tjänsterna över samtliga verksamheter.
Annons

Restaurang- och hotellkoncernen Stureplansgruppen gick tidigare idag ut med att man har initierat förhandlingar om att minska personalstyrkan, som idag omfattar cirka 3 000 personer.

Enligt Stureplansgruppens vice vd Jennica Jonsson ser man över samtliga av koncernens verksamheter,  bland andra Berns, Bank Hotel samt ett 20-tal restauranger.

Hur många tjänster kan det komma att röra sig om ungefär?

– I dagsläget vet vi inte hur stora nedskärningarna blir, men det skulle kunna röra sig om upp till 20 procent.

Vad har ni sett för tapp på restaurangerna i omsättning?

– Det varierar mellan de olika restaurangerna, i genomsnitt hittills cirka 25 procent. En siffra som ökar dag för dag. Nattklubbarna tror vi kommer tappa över 50 procent utifrån förbudet om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer. För event och möten ser vi en minskning med 80 procent då nästan allt bokas av för tillfället, stora som små evenemang.

Hur mycket har beläggningsgraden minskat på hotellen?

–Hittills i mars dryga 30 procent som troligtvis kommer att öka då vi ser en accelererande avbokningstakt och mycket låg påbokningstakt.

Jennica Jonsson vill se statliga åtgärder från politiskt håll för att rädda besöksnäringen.

Vilka insatser vill ni se konkret?

– För att branschen ska klara sig kommande kvartal behöver vi se tillfälliga insatser så som exempelvis slopade arbetsgivaravgifter och anstånd med momsbetalningar.