Annons

Stureplansgruppen varslar – ”Vi vill se statliga insatser”

zoom Foto: Stureplansgruppen
Foto: Stureplansgruppen
NYHETER. När besöksnäringen drabbas av avbokningar och sämre gästflöden tvingas företag vidta drastiska åtgärder. Hotell- och restaurangkoncernen Stureplansgruppen är en av dem. ”Vi har dramatiska tapp utan historisk liknelse”, säger vd Vimal Kovac.
Annons

De senaste dagarnas utveckling gör att Stureplansgruppen med cirka 3 000 anställda tvingas ”fatta beslut för att säkra verksamheten”, skriver man i ett pressmeddelande.

Koncernen rapporterar att man upplever ett drastiskt antal avbokningar av både företags- och eventkunder samtidigt som antalet nya bokningar helt stannat av.

–Läget är kritiskt och vi har dramatiska tapp utan historisk liknelse. Just nu arbetar vi med en plan för att säkra företagets överlevnad”, säger Stureplansgruppens vd Vimal Kovac i en kommentar.

Planen innebär bland annat att företagsgruppen har initierat förhandlingar om att minska personalstyrkan, men man kan inte säga hur stora nedskärningar det kan vara fråga om. Enligt pressmeddelandet har en dialog med fackförbunden inletts under veckan.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...