Annons

Supperfamiljen expanderar i Åre – bygger om och öppnar nytt

zoom Målet är att, efter ett omfattande byggprojekt, öppna den 1 december.  Foto: Supper
Målet är att, efter ett omfattande byggprojekt, öppna den 1 december. Foto: Supper
NYHETER. Supperfamiljen vallar sitt utbud inför kommande skidsäsong. Koncernen har köpt det anrika Tottebo-huset och öppnar där restaurang Supper samtidigt som deras asiatiska koncept intar Suppers gamla lokaler i Åre. ”Standarden i hela byn höjs när det öppnar nya ställen”, säger krögaren Pierre Seger.
Annons

Nu växlar Supperfamiljen up. Sedan tidigare har koncernen året-om-restauranger i Stockholm och Åre, och ytterligare två enheter under sommarsäsong i Stockholm och Visby. Nyligen förvärvade man den anrika gamla jaktvillan, Villa Tottebo, som på 90-talet blev en storsnackis när den flyttades ner från sin originalplats på berget. Nu ska huset anpassas, från fine dining till servering av sharing-rätter med inspiration från Sydamerika.

– Många har fällt en tår när vi börjat såga, men tanken är att vi ska bibehålla känslan, man ska känna att man är på Tottebo, fast med Suppers prägel. Vi ska sätta vår touch i form av färg och sittbås som vi har på alla våra restauranger. Det byggs två nya kök på båda våningarna i lokalerna och även ny bar på varje våning och så letar vi lösningar för att öppna upp väggar för att få lite mer Supper-känsla, säger krögaren Pierre Seger.

Ett stort byggprojekt som man hoppas stå redo att välkomna gäster 1 december. Prislappen är än så länge svår att beräkna då man är mitt i byggnationen, säger Seger.

Han har under fyra års tid letat efter en ny lokal då Supper växt ur Parkvägen 3 där de öppnade sin första restaurang för elva år sedan.

– Vi började blev tvungna att säga nej till för mycket bokningar. Rekordet var på höstmarknaden förra året då vi satte 270 ätande gäster på 90 sittplatser på en kväll.

Nya Supper Åre blir restauranggruppens största med cirka 200 sittplatser. På sikt hoppas man även kunna öppna ytterligare en bar i källaren. Man nyrekryterar, och går från 16 personal till mellan 40 och 50.

Har det varit svårt att rekrytera?

– Vi kan dra nytta av alla våra andra krogar så, nej. Du kan jobba året runt hos oss fast du inte jobbar på samma ställe, många gillar att kombinera till exempel Åre och Visby och det ser jag som en styrka. De flesta vi jobbar är unga personer som gillar att resa och här ger vi den möjligheten, plus att man får se olika platser. Det är frihet och en fast anställning i ett.

I Parkvägen 3:s lokaler flyttar nu koncernens 1,5 år gamla koncept Asian Post Office in. Den APO-första restaurangen tog över Niklas Ekstedt och Kåkens gamla lokaler på Regeringsgatan. Pierre Seger ser att restaurangen kommer bli ett bra komplement till Åres matutbud i stort.

– Rent konkurrensmässigt så blir folk bara mer på tårna. Standarden på hela byn höjs när ett nytt ställe öppnar. Det är så pass många nyetableringar i år att ribban är hög, alla vill göra sitt yttersta. Det är bra också att restaurangdynamiken förändras lite.

Hur skulle du beskriva restaurangscenen i Åre i stort?

– Åre har inte de längsta backarna eller det soligaste berget, men vi ett unikt utbud av restauranger och nattklubbar. Där är Åre absolut världsklass, det finns få byar där du hittar sådan hög nivå på matlagning och fest. Fäviken ligger inte i Åre men det har varit en anledning till att åka till Åre och deras internationella gäster har spillt över på oss i byn. Gedighet arbete och duktiga krögare i generationen innan, har krattat manegen till oss nykomlingar.

Vårt stöd till det lokala näringslivet i Stockholm

Vårt stöd till det lokala näringslivet i Stockholm

Coronapandemin slår hårt på Stockholms näringsliv. Därför vill Stockholm Vatten och Avfall erbjuda en möjlighet till snabbare ändringar i avfallsabonnemang och lättnader i betalningsvillkor