Annons

Sverige ett steg närmare guld i Culinary Olympics

NYHETER. Första tävlingsmomentet i Culinary Olympics i Sturttgart är avklarat, och Sverige tilldelades ”guldnivå” av juryn, vilket betyder att Svenska kocklandslaget har kommit ett steg närmare guld.
Annons

Det var det nya tävlingsmomentet Chefs table som under söndagen genomfördes med bravur av Svenska kocklandslaget. Under sex timmar presenterade man sex olika smårätter, en kall buffétallrik, en vegansk mellanrätt, en varm lammservering, en dessert samt tre petit fourer.

Sverige tilldelades en guldnivå av juryn för prestationen i Chefs table, vilket innebär att laget har fått mellan 90 – 100 poäng per delmoment, där 100 poäng är max.

Chef’s able ersatte det tävlingsmoment som tidigare kallades Kalla bordet. Skillnaden är att Chef ’s table även bedöms på smak i motsats till det Kalla bordet som bara bedömdes visuellt.

– Jag är väldigt nöjd med vår insats och såklart även guldnivån som vi tilldelats. Jag hoppas och tror att domarna har märkt av det noggranna förarbetet vi har gjort med att välja råvaror som representerar Sverige på bästa sätt. Guldnivån gör att vi är fortsatt taggade för varmköket eftersom vi vet att vi är med i toppen, säger Fredrik Andersson, lagkapten, Svenska kocklandslaget.

Det andra tävlingsmomentet, varmköket, äger rum idag, 17 februari. Varmköket är restaurangdrift i skarpt läge där utmaningen består i att skapa en trerättersmeny på sex timmar. Under den tiden ska teamet laga en förrätt bestående av fisk och/eller skaldjur, en varmrätt bestående av kött, fågel, vilt eller en kombination, samt en dessert med olika texturer. Rätterna ska serveras på individuella tallrikar till 110 gäster.

Prisutdelningen äger rum den 19 februari 12.00.

Läs Besökslivs tidigare intervju med Fredrik Andersson här.

Vårt stöd till det lokala näringslivet i Stockholm

Vårt stöd till det lokala näringslivet i Stockholm

Coronapandemin slår hårt på Stockholms näringsliv. Därför vill Stockholm Vatten och Avfall erbjuda en möjlighet till snabbare ändringar i avfallsabonnemang och lättnader i betalningsvillkor