Annons

Sveriges första McDonalds har stängt

zoom McDonalds på Kungsgatan 4 öppnade 1973.  FOTO: McDOnalds
McDonalds på Kungsgatan 4 öppnade 1973. FOTO: McDOnalds
NYHETER. I går söndag stängde snabbmatsjätten McDonalds sin allra första restaurang i Sverige. Anledningarna är flera – bland annat de omfattande ombyggnationerna i området runt Stureplan samt hyresnivån.
Annons

Restaurangen på Kungsgatan som servat stockholmarna i 48 år är den femte innanför tullarna som stänger sedan 2018. De senaste åren har hamburgerkedjan lämnat flera stadskärnor runt om i landet för att istället satsa på drive-thru.

– Vi behöver vara säkra på att vi investerar i rätt restauranger med hänsyn till exempelvis hyresnivåer och framtida potential. Självklart är det med viss sorg vi stänger Sveriges första McDonald’s-restaurang, samtidigt är det ett viktigt steg för att bibehålla god lönsamhet och därmed kunna realisera våra ambitiösa expansionsplaner, säger Joachim Knudsen, vd McDonalds Sverige i en kommentar.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...