Grattis till en ÄtrÄvÀrd andraplats bland 24 nordiska tÀvlanden. VÄgade du hoppas att komma sÄ nÀra vinst?
âTack sĂ„ mycket! Jag hoppas sjĂ€lvklart alltid pĂ„ att ta mig sĂ„ lĂ„ngt som möjligt nĂ€r jag tĂ€vlar men nu anmĂ€lde jag mig ganska sent och hann inte förbereda mig sĂ„ mycket som jag ville. DĂ€rför trodde jag inte heller att jag skulle hamna pĂ„ pallplats men Ă€r vĂ€ldigt stolt att jag gjorde det.
Under tÀvlingens provningsmoment sÄ fick ni blindtesta fyra roséviner. Vad tyckte du om det?
âJag tycker att det var riktigt roligt att det bara var rosĂ©viner, det Ă€r annorlunda jĂ€mfört med hur blindprovningar ofta Ă€r upplagda. De flesta provar inte rosĂ©vin sĂ„ ofta och dĂ€rför blir det klurigare, det gillar jag! Att bli utmanad Ă€r en av de största anledningarna till att tĂ€vla.
Du har tÀvlat en hel del nu. Varför Àr det viktigt för dig?
âDen frĂ€msta anledningen till att jag tĂ€vlar Ă€r för att jag vill utvecklas och bli bĂ€ttre. Det Ă€r lĂ€ttare att fortsĂ€tta öva och lĂ€ra sig nĂ€r man har ett mĂ„l. NĂ€r man vĂ€l genomfört en tĂ€vling kĂ€nns det som att man vĂ€xt, bĂ„de i sin kunskap och som person.
Vad blir nÀsta tÀvling?
âNĂ€sta tĂ€vling för mig Ă€r bara en mĂ„nad bort dĂ„ jag tĂ€vlar i finalen av Lily Bollinger Award vilket kĂ€nns jĂ€ttekul. Efter Ruinart kĂ€nner jag mig vĂ€ldigt tĂ€vlingssugen sĂ„ jag Ă€r motiverad till att fortsĂ€tta plugga och trĂ€na nu.
Vad var det om fick dig att vilja bli sommelier frÄn första början?
âJag har alltid varit intresserad av smaker och nĂ€r jag var yngre bakade jag mycket. Sedan blev jag intresserad av matlagning istĂ€llet och det ledde till vin. Desto mer jag lĂ€ste om vin desto roligare blev det och intresset vĂ€xte till en passion. DĂ„ bestĂ€mde jag mig för lĂ€sa till sommelier.