Annons

Triathlon kopplas till konst på Tjörn

zoom Den 26 augusti inleds något som Tjörns kommun kallar världens svettigaste konstrunda. Tenson Tjörn Triathlon har blivit en av landets största tävlingar i sitt slag.
Den 26 augusti inleds något som Tjörns kommun kallar världens svettigaste konstrunda. Tenson Tjörn Triathlon har blivit en av landets största tävlingar i sitt slag.
NYHETER. Tjörn kopplar ihop konst och idrott. Det har blivit en succé. Öns triathlon lockar rekordmånga deltagare från fler länder än någonsin tidigare.
Annons

Den 26 augusti inleds något som Tjörns kommun kallar världens svettigaste konstrunda. Tenson Tjörn Triathlon har blivit en av landets största tävlingar i sitt slag och för att lyfta den ytterligare väljer besöksnäringen att koppla ihop tävlingen med det som ön är känd för sedan tidigare, nämligen sitt rika utbud av konst, kultur och naturupplevelser.

– Jag tycker det är coolt! Konst och triathlon – det är reseanledningar med spets! Konst i världsklass och en tävling i världsklass, säger Lena Karlstedt, avdelningschef på Tjörns Kommun.

Evenemanget lockar fler turister till ön

Kring konceptet skapar kommunen, Turistrådet västsverige, Södra Bohuslän Turism och flera av Tjörns största aktörer inom besöksnäringen nya turistprodukter. Såväl Nordiska Akvarellmuseet, konstutställningen Skulptur i Pilane och andra sevärdheter är samarbetspartners med tävlingen.

Det är det nionde året som tävlingen anordnas och både deltagande och åskådare har ökat kraftigt i antal. Invigningsåret 2008 deltog 250 tävlande. I år medverkar hela 1500 stycken från 14 nationer, vilket är ett nytt rekord. Evenemanget hjälper Tjörns besöksmål att locka turister till ön.

– Det är på flera sätt ett väldigt publikvänligt evenemang, säger Lena Karlstedt. På själva dagen för den stora tävlingen är det mycket som händer här omkring. Det är en folkfest! Man njuter av det!

”Det påverkar oss mycket positivt”

Hotellanläggningen Salt och Sills Linus Hansson är nöjd med satsningen.

–  Vi är fullbokade och vi har många gäster som ska vara med och tävla. Jag hoppas kunna stå som glad åskådare och titta. Det ska bli spännande att se, det är ett kul evenemang och väldigt publikvänligt.

Även hotellanläggningen Hav och logi ser en positiv effekt av Tenson Tjörn Triathlon.

– Det påverkar oss mycket positivt. Vi är ju en boendeaanläggningen så får vi en förlängning av säsongen till och med augusti månad, säger anläggningens Mattias Pettersson.

Ska du delta i triathlonet?

– Med några års framförhållning kanske det skulle funka. Men i dagsläget så ska jag jobba och ta hand om våra kunder.

 

 

 

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...