Annons

Tydligt ledarskap ska ta Tak till nya höjder

zoom Som ny vd för Tak i Stockholm har Daniel Franzén stora planer för verksamheten. Foto: Tak
Som ny vd för Tak i Stockholm har Daniel Franzén stora planer för verksamheten. Foto: Tak
NYHETER. Årets Affärskrog 2017 Tak i Stockholm får en ny vd i Daniel Franzén. Han har höga förväntningar på sin roll och det kommande året: ”Med den grund som redan finns, mitt ledarskap och ett fotbolls-VM så blir det folkfest på Brunkebergstorg”.
Annons

Daniel Franzén blir ny vd på Frida Ronges restaurang Tak vid Brunkebergstorg i Stockholm. Han kommer närmast från en roll som operations manager på femstjärniga hotellet The Thief i Oslo och har stora planer för verksamheten.

– En hotell- och restaurangnörd som jag har självklart följt utvecklingen av Brunkebergstorg och blivit helt blown away, så det var självklart att svara ja när jag fick frågan. Det känns fantastiskt att sätta igång, jag ska träffa ledningsgruppen för första gången i dag och göra en plan för framtiden.

Högt uppsatta mål

Daniel Franzén, som tar över chefsskapet efter Maria Rogell, har tidigare arbetat som sous-kock på trestjärniga Maaemo i Oslo och de senaste fyra åren har han ansvarat för hotelldriften på The Thief med hundra anställda. Den erfarenheten kommer väl till pass i Stockholm.

– Jag har jobbat med att skapa lönsamhet på ett lyxhotell och på Tak har man högt uppsatta ekonomiska mål. Min roll blir att bygga upp en struktur där alla känner sig trygga. Jag kommer från branschen och vet att man behöver förstå vad som förväntas av en. Det handlar om att man tydligt ska känna ledarskapet och veta vad som krävs för att vi ska nå målen.

Ska stötta Frida Ronge

Han ser fram emot att samarbeta med Frida Ronge, som han är bekant med sedan tidigare.

– Det gläder mig enormt att äntligen få jobba med Frida, vi känner varandra genom gemensamma kompisar. Hon har gjort ett otroligt jobb med att sätta restaurangen på kartan, att Tak utsågs till Årets affärskrog sitt första år är en stor bedrift och min uppgift är att stötta Frida så att hon kan fortsätta leverera den kvalitet hon står för.

Tak fokuserar på japansk matlagning. Hur kommer det sig att den asiatiska trenden fortsätter att växa i Sverige?

– Jag tror att det bygger på mixen av lätthet, fräschhet och elegans i rätterna. Det som händer nu är att det inte bara handlar om sushi och maki. Frida är ett bra exempel på hur nya influenser läggs till, som hennes nordiska råvaror, det är en del av en ny trend.

”Det blir ett bra restaurangår”

Att restaurangbranschen tredje kvartalet 2017 bromsade in för första gången på länge oroar inte Daniel Franzén.

– Sådant här går i vågor, efter en dipp sker alltid en förändring, så jag är inte bekymrad.

– Jag har höga förväntningar på 2018, med den grund som redan finns, mitt ledarskap och en sommar med fotbolls-VM så kommer det bli en folkfest på Brunkebergstorg. Det lär bidra till ett riktigt bra år.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter