Annons

Unik upplevelse för sinnet och smaklökarna

zoom Frida Ronge kommer att inspirera en grupp med bland annat sushiskola. Foto: Pressbilder
Frida Ronge kommer att inspirera en grupp med bland annat sushiskola. Foto: Pressbilder
NYHETER. Frida Ronges samarbete med Icehotel ger deltagarna möjlighet att vandra, fiska, bada bastu och bo i en lyxsvit av is – samtidigt som de lär sig att göra sushi.
Annons

En liten grupp deltagare kommer att få uppleva vildmarksliv tillsammans med kocken, som också kommer att hålla i en sushiskola på ishotellets omtalade Veranda. Upplevelsen avslutas med övernattning i några av ishotellets lyxsviter, som byggts av is från älven.

Vad lockade dig till att skapa retreatet?

– När jag åkte på yogaretreat för några år sedan var syftet att ta en paus och åka till ett ställe där man får distans som handlar om välmående istället för traditionell semester med sol, bad och tempo. Den möjligheten vill jag skapa under retreatet. När jag besökte Icehotel i våras blev jag förälskad i lugnet men också hotellet som har extremt hög standard i allt från maten till isrummen som är rena konstverk. Jag tycker också att det behövs paketering för att få oss svenskar att åka på sådana resmål där man kan få uppleva allt i samma paket.

Vad kan deltagarna förvänta sig?

– Ett minne för livet som man annars inte hade upplevt. Under helgen kommer vi att jobba tillsammans och var för sig, som lunchen som deltagarna får vara med och laga. Jag hoppas kunna bidra med tips på hur man kan laga mat utomhus som inte är korv och bröd. Jag vill inspirera till att laga på öppen eld men så klart även lära hur man gör sushi hemma. Och sen att få bo i en konstsvit är en upplevelse i sig.

Vad tror du att retreatet kan bidra med till Icehotel?

– Jag tror att vi kan nå andra målgrupper än de som vanligtvis besöker Icehotel. De som är lite yngre kanske känner trygghet i att någon är med och visar vägen. Jag tror samtidigt att vi når en vuxen målgrupp som utan paketeringen kanske inte hade valt att åka till Icehotel annars.

Malin Franch, vd för Icehotel, tror också att helgen kan hjälpa människor att upptäcka en för dem ny del av Sverige.

– Vi vill bjuda in både mat- och fiskeintresserade gäster för att visa hur lättillgängligt det är att uppleva den här delen av Sverige året runt. Vi har till exempel ett av Europas bästa harrfiske runt knuten. Det är också ett bra tillfälle för den ovane att tillsammans med en stark profil som Frida är lära sig att göra sushi.

Outdoor-helgen i Jukkasjärvis urskogar äger rum den 3-5 september.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...