Annons

Unikt italienskt gästspel på Djurgården

zoom Francesco Ferretti FOTO: Alessandro Mog Satu Andersson
Francesco Ferretti FOTO: Alessandro Mog Satu Andersson
NYHETER. Toskanskt möter svenskt när italienska kockar gästar Hasselbacken. "Det är dags att vi börjar prata mer om maten på Djurgården", säger Cirkus Venues vd Satu Andersson.
Annons

Den 20–22 mars gästspelar den italienska köksmästaren Francesco Ferretti och hans kollegor på Hasselbacken på Djurgården. Under tre kvällar kommer de tillsammans med Hasselbackens kockar att servera genuin toskansk mat i en modern tappning kombinerat med noga utvalda italienska viner. Bland annat kommer man att göra en italiensk tolkning av den välkända Hasselbackspotatisen.

– Vi vill att gästerna ska upptäcka det italienska köket i en svensk anrik restaurang. Och vi hoppas att vi också får kunskap och idéer kring hur man kan vidareutveckla härliga smaksensationer när två mattraditioner förs samman, säger Satu Andersson, vd på Cirkus Venues.

Mat och dryck är en viktig besöksanledning

Hasselbacken drivs av Cirkus Venues vars moderbolag Qarlbo AB även äger det italienska bolaget Erqole. Av Erqole drivs boutiqehotellet LA ROQQA i Toscana där de gästspelande kockarna arbetar till vardags.

– Det här är ett sätt att föra ihop våra verksamheter i Italien och Sverige. Vi vill visa att vi har fantastiska anläggningar som man kan resa till även i Italien. Det är också dags att vi börjar prata mer om maten här ute på Djurgården. Mat och dryck är en av de främsta anledningarna till att man reser till Stockholm. Det har tyvärr fallit lite i skymundan efter pandemin, men för oss i branschen är det viktigt att vi uppmärksammar det som en viktig besöksanledning.

Beroende på gästernas och kökens återkoppling på gästspelet kan det bli aktuellt med liknande evenemang senare under året.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...