Annons

”Utan tvekan den bästa känsla jag någonsin känt”

zoom Juniorkocklandslaget. Melvin Glimstål, lagkapten.
Juniorkocklandslaget. Melvin Glimstål, lagkapten.
NYHETER. Segervrålet när Juniorkocklandslaget tog hem OS-guldet fick lagkapten Melvin Glimstål att tappa rösten. Besöksliv fick en pratstund om de rafflande tävlingsdagarna under Culinary Olympics 2024.
Annons

Efter veckans tävlingsdagar i Culinary Olympics i Stuttgart, stod det under onsdagens prisceremoni klart att svenska Juniorkocklandslaget kammade hem guldet.

– Det var den bästa känslan jag någonsin känt, utan tvekan. Som om en stor sten föll från axlarna, det var en sådan lättnad att kunna pusta ut efter all träning vi i laget lagt ner, säger Melvin Glimstål, lagkapten Juniorkocklandslaget.

Nordisk topptrio

När resultatet presenterades blev firandet så högljutt att hans stämband tog stryk. När Besöksliv når Melvin Glimstål på telefon har rösten hunnit återhämta sig lite i takt med att segern hunnit sjunka in.

Nu känns det fantastiskt, även om det fortfarande är lite overkligt, säger han.

Resultatet i tävlingen mellan Juniorkocklandslagen var oerhört jämnt, det skilde i slutänden bara 0,2 poäng mellan Sveriges guld och Norges silver. Även danskarnas brons följde poängmässigt tätt inpå.

– Alla som var där och tävlade var otroligt duktiga, när vi tittade på hur Norge och Danmark jobbade stod det klart för oss att inget var givet förrän resultatet skulle presenteras.

Varmköket största utmaningen

Av de två tävlingsgrenarna Chef’s Table och Varmköket erbjöd det sistnämnda störst utmaning, enligt Melvin Glimstål.

– Då kör man en trerättersmeny som på restaurang och det går fort, man har bara två timmar på sig. Vi hade övat mycket på det innan för det är svårt när man inte kan kontrollera flödet. Men vi klarade det galant under tävlingen.

För Melvin Glimstål och resten av vinnarna i Juniorkocklandslaget blev det här den sista tävlingen tillsammans, eftersom samtliga kockar i laget kommer att hinna fylla 25 innan det blir dags nästa gång.

– Alla levererade verkligen på topp och det var mycket känslor efteråt, inte minst eftersom det kommer att bli ett helt nytt lag nu när vi blivit för gamla, säger Melvin Glimstål som är taggad på fortsatt tävlande under de kommande åren.

– Jag kommer att fortsätta laga mat och vill tävla mer, i Årets Kock bland annat. Leva livet helt enkelt.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...