Annons

”Vi ska vara en inkluderande plats”

zoom David Viklund är hotelldirektör på Clarion Hotel Sign som nu installerar RedLockers automater för kostnadsfria mensskydd. Foto: Pressbild
David Viklund är hotelldirektör på Clarion Hotel Sign som nu installerar RedLockers automater för kostnadsfria mensskydd. Foto: Pressbild
NYHETER. Clarion Hotel Sign tar nya steg mot ett utökad jämställdhetsarbete och erbjuder gratis mensskydd till anställda och gäster.
Annons

Clarion Hotel Sign i Stockholm blir ett av de första hotellen att ta in ett av företaget RedLockers automater för kostnadsfria mensskydd. David Viklund är hotelldirektör på Clarion Hotel Sign och ser samarbetet som en del av både hotellets jämställdhets- och hållbarhetsarbete.

Vad betyder det här samarbetet för Clarion Signs varumärke?

– Det förstärker vårt varumärke positivt utifrån ett jämställdhetsperspektiv och ligger helt i linje med våra värderingar. Att vara en inkluderande plats, både för gäster och våra medarbetare, säger han.

Vad betyder det att kunna erbjuda gratis mensskydd, för era gäster och även för de anställda?

– För våra gäster signalerar detta att vi är i framkant i vårt jämställdhetsarbete och det blir dessutom en ökad service för gästerna. För våra medarbetare blir det ytterligare en hygienfaktor som vi tillgodoser på arbetsplatsen.

Clarion Sign Hotel har en stor andel kvinnor i sin personal och ser mensskydd som en självklar hygienfaktor som ska erbjudas på hotellets toaletter.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Vi har fått en mycket positiv respons från både branschkollegor och personal. Våra gäster har inte märkt av detta än då automaterna kommer att installeras först efter sommaren, men vi hoppas att det ska mottas positivt även av dem, säger David Viklund och tillägger:

– Vi kommer att testa detta genom att installera två av RedLockers automater på konferensvåningen och i personalens omklädningsrum till en början. Blir det positivt kommer vi se över att utöka och erbjuda på fler ställen på hotellet.

Vad blir nästa steg i jämställdhetsarbetet på Clarion Hotel Sign? 

– Detta samarbete är en del av vårt pågående jämställdhetsarbete. Vi är även medlemmar i FN Global Compact Sverige, där två representanter från hotellet genomgår ett ”Target Gender Equality”-program. Så fler initiativ kommer säkerligen att lanseras under året.

– Vi hoppas också att fler av våra branschkollegor kommer att följa vårt exempel och att fler Clarion hotell kommer att haka på. Clarion Stockholm kommer också att lansera detta efter sommaren, säger David Viklund.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...