Annons

”Vill inte krångla till det”

zoom krögaren Peter Haghjoo öppnar restaurang i Comfort Hotel Winn i centrala Umeå. FOTO: Sanna Johansson
krögaren Peter Haghjoo öppnar restaurang i Comfort Hotel Winn i centrala Umeå. FOTO: Sanna Johansson
NYHETER. Medan andra krögare strävar efter att utmana smaker, vill gänget på Guilty Pleasure Cafe tillfredsställa smaker. Och istället för ett nischat och smalt koncept, satsar man på att skapa ett folkligt ställe med enkel, god mat och trevlig stämning. En krog som passar en bred publik, med andra ord. 
Annons

– Vårt DNA ligger just i att inte krångla till det och i att tillgodose gästernas “guilty pleasure”. Och vad det är varierar såklart från person till person. För någon är det kanske en carbonara, för en annan en nutellamacka och en tredje en våffla med löjrom. Eller något annan basic rätt som folk igen känner igen, säger krögaren Peter Haghjoo som öppnar restaurangen som en del av Comfort Hotel Winn i centrala Umeå.

Förberedelserna inför öppningen som planeras till juni har pågått i ett år. Peter Haghjoo, som vid sidan av en lång bakgrund i nattklubbsbranschen, i dag äger och deläger fyra pinchoskrogar i Norrland, säger sig ha med sig ett toppteam. Ställets restaurangchef blir exempelvis Karl-Martin Edin, som tidigare vunnit titeln som årets bartendern.

– Hans ambition är att skapa drinkar som håller världsklass för 99 kronor, småskrattar Peter Haghjoo.

Vid sidan av en bred middagsmeny kommer Guilty Pleasure Cafe även stå för hotellets frukost samt servera brunch sju dagar i veckan. Därtill kan gäster – som namnet antyder – alltid komma in för en kaffe. Beträffande den pågående pandemin följer man liksom landets övriga krogar självklart rådande restriktioner. I takt med att vaccineringen kommit i gång och den stundande sommarsäsongen där man i så hög grad som möjligt kommer utnyttja ställets uteservering, hoppas Peter Haghjoo på att läget till hösten “blir någorlunda normalt igen.”

– Men en sak i taget. Nu satsar vi allt på att få igång det här skeppet till sommaren och överleva.

Philips MediaSuite  – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Philips MediaSuite – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Enkel för gästerna att använda och kostnadseffektiv för hotellen. Philips MediaSuite är marknadens mest kompletta TV för hotell och professionella verksamheter