Annons

Visita kritiserar hårdare restriktioner

zoom Från och med onsdag måste restauranger stänga senast klockan 23.00. Foto: Visita/colourbox
Från och med onsdag måste restauranger stänga senast klockan 23.00. Foto: Visita/colourbox
NYHETER: Visita hade hoppats på en bredare användning av vaccinationsbevis. I stället begränsas nu öppettider återigen för krogar och restauranger.
Annons

Från och med onsdag måste krogar och restauranger stänga senast klockan 23.00. Samtidigt införs en begränsning på högst 8 personer per sällskap. Det aviserade Statsminister Magdalena Andersson (S) under dagens pressträff.

Visitas VD Jonas Siljhammar är kritisk:

– Vi har förståelse för att åtgärder behöver vidtas för att minska smittspridningen, men inget visar att smittspridning sker särskilt just på serveringsställen efter klockan 23, kommenterar han.

I stället för begränsade öppettider hade Visita önskat en lösning med vaccinationsbevis.

– Vaccinationsbevisen togs fram just för att den här typen av restriktioner skulle undvikas. Att införa begränsningar av öppettider innebär ett partiellt näringsförbud som slår stenhårt mot jobb och företag inom besöksnäringen, fortsätter Jonas Siljhammar, som menar att många företag i näringen nu är skuldtyngda och riskerar att gå under.

– Efter snart två år av pandemi och restriktioner är besöksnäringen hårt ansatt. Vaccinationsbevis behöver införas som alternativ till hårda restriktioner och de ekonomiska stöden till drabbade företag behöver förbättras och snabbt nå ut till företagen.