Annons

Wallmans sprakande nöjesscen intar Göteborg med The Concept

zoom I underhållningen på nya The Concept bjuds det bland annat<br />
 sång, musik, cirkusartister och eldslukare. Foto: The Concept
I underhållningen på nya The Concept bjuds det bland annat
sång, musik, cirkusartister och eldslukare.
Foto: The Concept
NYHETER. Om några veckor smäller det. Wallmans Group gör sin största investering någonsin när Kungsportshusets Matbar och The Concept öppnar i Gamleports gamla lokaler vid Kungsportsplatsen i Göteborg. ”Det blir Wallmans 3.0”, säger vd Eva Persson.
Annons

I slutet av februari och början av mars äger invigningarna rum i flera etapper. Det är två krogar under ett gemensamt koncept, där musik, utsökt mat och underhållning står i centrum. Flerfaldige Årets Kock-finalisten Jesper Bogren från Heaven 23 håller i maten, som enligt Wallman Groups vd Eva Persson, blir något alldeles extra.

– Maten och presentationen kommer att vara lika viktig som underhållningen. Det blir fullt av överraskningar och allt ska vara en enda stor upplevelse, säger Eva Persson.

Wallmans Group har tecknat ett kontrakt på 18 år med fastighetsbolaget Castellum, och enligt Eva Persson är investeringen i det nya krogkonceptet den största i Wallmans Groups historia.

I bottenplan ska Kungsportshusets Matbar bjuda på enklare mat från hela världen, och ge en känsla av ”romantisk, anspråkslös enkelhet”.

I våningarna ovanför öppnar The Concept, en färgstark ”dinner club” som ska servera mat och underhållning mellan 18 och 03 sex dagar i veckan.

– Det blir olikt allt annat man har upplevt i restaurangväg i Sverige, lovar Eva Persson. Man kan komma in och äta när man vill, och allt runtomkring ska pågå hela tiden under hela kvällen, det finns inga tider att passa.

I underhållningen ingår bland annat sång, musik, cirkusartister och eldslukare, och lokalen är byggd med ett hål i taket varifrån artisterna kan komma ned på scenen som är placerad mitt i lokalen.

Konceptet uppe och nere ska bjuda på en ”Downton Abbey”-känsla, där det enkla och mer rustika finns på nedervåningen i matbaren, och det glamorösa en trappa upp, förklarar Eva Persson.

Wallmans Group driver sedan tidigare Wallmans Salonger och Hamburger Börs i Stockholm. Varför är det Göteborgs tur nu?

– Vi har länge velat komma till Göteborg, och göteborgarna är väldigt nyfikna, så jag tror att de kommer att tycka att det här är jättespännande. Detta är Wallmans 3.0, säger Eva Persson.

Hur mycket personal ska ni anställa?

– Vi blir 150 personer totalt med kockar, artister och serveringspersonal.

Har det varit svårt att hitta folk?

– Nej det har varit lätt. När vi fick Jesper ombord lockade han till sig personal, samma sak med restaurangchefen. Detta är lite en ”once in a liftetime”-grej så många tycker det är kul att få vara med, säger Eva Persson.