Annons

Yoga + restaurang = sant

zoom Öl-yoga. En het trend på även i år. Eller förra årets fluga? Foto: Pressbild
Öl-yoga. En het trend på även i år. Eller förra årets fluga? Foto: Pressbild
TREND. Yoga på krogen? Inte alls konstigt. Nu satsar flera inom restaurangbranschen på att kombinera den med alkohol. Ja, du hörde rätt.
Annons

När Frida Ronge lanserade omgörningen av Tak häromveckan släppte kocken på nyheten om yogaklasser som kommer att arrangeras på takterrassen i sommar. Besöksliv har även rapporterat om nya Göteborgs-krogen Zamenhof som ska ordna yogaklasser i sina lokaler.

Vinhotell med yoga-paket

På The Winery hotell ser man många synergier mellan vinprovning och yoga. I april och oktober ordnar man en pakethelg med tema vin och yoga. Bland annat får gästerna testa meditationen Pop Your Senses som ökar medvetenheten inför en virtuell vinprovning.

Öl plus yoga är inte heller någon dum idé, tyckte restauranggruppen Ahlboms kreative chef Martin Johansson förra året då han startade landets första ölyoga på Hornhusets terrass.

– Det där var en av mina första grejer som gjorde för vår takbar. Yoga var så himla hett då och vi hade ett bra samarbete med ett ölmärke så vi körde igång. Men vi gjorde det helt seriöst. Man kunde få alkoholfritt också om man ville.

Det blev en oväntad rusning till ölyogapasset om 1,5 timme. Huvudsyftet var att marknadsföra takterrassen, och den video som koncernen la upp från det första passet fick hela 47 000 visningar. Det blev en handfull pass innan sommarens slut.

Öl-yoga satte baren på kartan

– Sen var vi nedringda av folk som ville göra yoga på taket. Men det är en utmaning med det svenska vädret. Det är liksom lite si och så i juni och juli, det kan ju typ snöa. Men en succé var det och vår lilla takbar var full hela sommaren, säger Martin Johansson.

Kommer ni att plocka upp öl-yogan igen i sommar?

– Det är aboslut möjligt att vi gör yoga. Men trenden med öl-yoga gick fort över och det anordnades Chicken Mcnugget-yoga och gud vet vad.

Clarion Hotel i Stockholm vill inte vara sämre. Deras första pass med öl-yoga hålls 23 mars, och det är redan över 100 personer som anmält sig.

– Öl-yoga för mig är bara roligt! Öl och yoga har samma inverkan på människor – det får dem att slappna av. Att dricka öl samtidigt som man får röra på sig ser jag som en “win-win”, säger Lotte Fernandez som är instruktören som håller i söndagens klass.