Annons

2-stjärniga Frantzén bommar igen – och öppnar på nytt

NYHETER. Nu står det klart att Restaurant Frantzén med två stjärnor i Guide Michelin stänger. Det meddelar kocken och krögaren Björn Frantzén under tisdagen. Istället öppnar han en ny restaurang nästa år.
Annons

– Det tog oss flera tusen rätter att komma dit vi är idag. Men vårt nära decennium i lokalen på Lilla Nygatan var en uppvärmning. Det är nu dags för nästa stora steg, att få skapa den totalupplevelse som vi alltid har drömt om, säger Björn Frantzén i ett pressmeddelande.

Restaurangen såg dagens ljus år 2008 och hette då Frantzén/ Lindeberg, namnen på de två krögarna. Sedan konditorn Daniel Lindebergs avhopp 2013 har Björn Frantzén drivit finkrogen vidare under eget namn.

Den nya restaurangens adress kommer att vara i Stockholm och kommer att drivas av Björn Frantzén tillsammans med den nuvarande köksmästaren Marcus Jernmark, som rekryterades hem efter tio år i New York, bland annat på Aquavit. Ytan blir större med antalet sittplatser ska vara samma antal som tidigare.

Den sista menyn serveras 9 juli på restaurangen vid Lilla Nygatan i Gamla Stan, Stockholm.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...