Annons

Anrika Hotel Diplomat bygger ut – med saluhall och vinbar

NYHETER. Ett hotell med tillhörande saluhall och vinbar. Nu öppnar Hotell Diplomat Butiken för är att utveckla sitt koncept och erbjuda gästerna mer variation. ”Vi blir det enda hotellet i Stockholm som kan erbjuda detta”, säger Lina Gabrielson, vd på Hotel Diplomat.
Annons

Den 26 juni slår portarna upp för Hotel Diplomats nya satsning Butiken: en kombinerad saluhall och vinbar. Här ska hotellgäster och mat- och vinintresserade kunna köpa vin på glas och olika typer av delikatesser.

 

– Hallen innehåller det mesta du kan förvänta dig av en saluhall, fast lite mer i tiden. Till exempel kommer många av våra produkter att vara närproducerade. Det kommer att finnas skaldjur och fisk, charkuterier och ostar, säger Lina Gabrielson, vd på Hotel Diplomat.

 

 

Fick loss grannlokalen

Lokalen är 130 kvadratmeter stor och den ligger i direkt anslutning till hotellet. Till saluhallen hör 17 sittplatser och en ny uteservering med 22 platser. Åsa Linnmann, som har drivit Dalarö lanthandel, ansvarar för driften. För vinbaren basar sommelieren Martin Ingeström.

– Vinbaren kommer att bli en avslappnad mötesplats med goda viner på glas. Vi är så glada över att ha med oss Martin. Med hans tidigare erfarenhet inom musikbranschen är vi säkra på att det kommer att spelas bra låtar, säger Lina Gabrielson.

 

Bakgrunden till satsningen är att man fick erbjudande om att ta över grannlokalen på Strandvägen.

– Vi kunde inte missa en sådan chans så vi bestämde oss för att utveckla vårt hotellkoncept. Vi blir det enda hotellet i Stockholm som kan erbjuda detta. Vi har fått en möjlighet att bredda vårt utbud och erbjuda våra gäster mer variation och fler upplevelser under ett och samma tak.

 

Öppnar systerhotell

Hotel Diplomat har fler satsningar på gång: man kommer även att öppna ett nytt hotell när den nyrenoverade Östermalms saluhall vid Östermalmstorg står färdig.

– Vi får ett systerhotell som öppnar under senare delen av 2018. Tanken är att det ska bli ett lifestyle-hotell med restaurang, matbar, cocktailbar och deli i anslutning till Östermalms saluhall. Det kommer att ha 71 rum och sviter, spa och konferens, säger Lina Gabrielson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...