Annons

Julita Gård vinner Stora Turismpriset

zoom Många nytänkande kandidater fanns bland de nominerade, vinnaren<br />
 Julita Gård var helt klart en av dem.  Foto: Pressbild
Många nytänkande kandidater fanns bland de nominerade, vinnaren
Julita Gård var helt klart en av dem.
Foto: Pressbild
NYHETER. Stora Turismpriset går till Julita Gård i Södermanland. Priset på 100 000 kronor delades ut på torsdagen i samband med SKLs konferens Besöksnäring på agendan.
Annons

Besöksmålet Julita Gård, som Besöksliv skrev om i förra veckan, har med platsens historiska miljö som grund framgångsrikt utvecklat en plats med en arena där många aktörer tillsammans bygger och delar kunskap, anser juryn.

– I år har samtliga län valt ut nytänkande kandidater som bidrar till att göra Sverige till en enastående destination. Vinnaren har framgångsrikt skapat ett besöksmål som tar vara på sitt historiska arv och som har skapat ett nav för samverkan och kunskapsdelning, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.

Stora Turismpriset lyfter fram föredömliga insatser som har utvecklat turismen i Sverige. Priset delas ut för 25:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är stiftelsens huvudman och utser dess styrelse.