Annons

30 000 osålda pumpor sedan Liseberg ställde in

zoom Foto: Liseberg
Foto: Liseberg
NYHETER. I augusti kom beskedet att Liseberg tvingas ställa in sitt Halloween-firande. Då stod bonden Magnus Magnusson plötsligt med 80 ton osålda pumpor.
Annons

Varje år på sina åkrar i Mellby Laholm odlar Magnus Magnusson runt 30 000 pumpor till Lisebergs årliga Halloween-firande. Men i mitten av augusti kom beskedet att Liseberg inte skulle ha möjlighet att hålla öppet för höstens festligheter. Orsaken: Den så kallade 50-regeln, om max 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som nöjesparkernas verksamheter faller inom ramen för.

– Jag anade detta lite redan tidigare under sommaren, vi har hela tiden haft en bra dialog med Liseberg och var därför ganska förberedda. Man gick nästan och väntade på att det beskedet skulle komma, säger Magnus Magnusson till Göteborgs-Posten.

När nyheten kom var det för sent att avbryta odlingen, skriver G-P. Magnus Magnusson hoppas få sålt i alla fall en del av de 80 ton pumpor som snart står klara. Eventuellt genom någon form av självplock.

– Det skulle man kunna göra ett litet event av. Jag tror att folk vill komma ut och se hur det ser ut, kanske som en utflykt en helg eller så. Men vi får se vad vi hittar på, det är lite tidigt att säga redan nu, säger han till G-P.