Annons

Allt fler byter segelbåten mot husbil

zoom Camping är hetare än någonsin. Det stod klart efter helgens mässa Caravan.
Camping är hetare än någonsin. Det stod klart efter helgens mässa Caravan.
NYHETER. När campingmässan Caravan arrangerades i helgen strömmade publiken till. Och den nya generationen campare stavas 40-talister med pengar, tid, hälsa och lust att upptäcka nytt på semestern. 
Annons

Camping är hetare än någonsin. Det märktes när mässan Caravan som lockade 10 400 besökare anordnades i helgen.

Att utbudet av anläggningar blivit bredare är tydligt. Allt från budgetalternativ till lättillgängliga campingar med nära till det mesta, stort aktivitetsutbud – och inte minst en standardhöjning när det gäller komfort.

– Det märks inte minst på alla de som väljer att köpa husbil att semestra i. Nu kommer 40- och 50-talisterna stort. De som har tid och pengar att spendera, energi, hälsa och  som sålt segelbåten och nu vill förlänga semestersäsongen, säger Unni Åström, vd på First Camp.

 

Campare semestrar över året

Efter helgens mässa kan hon bara konstatera att intresset för camping är enormt, bland barnfamiljer, naturligtvis, men också bland nya målgrupper. Orsakerna tror Unni Åström är flera. Det är enkelt och bekvämt att campa. Det finns ofta stora möjligheter till en aktiv fritid i form av vandringar, bra cykelleder, kanotpaddling och simning alldeles runt knuten.

– Jag tycker mig också se att vi blir mer och mer individualistiska och då passar campinglivets stora flexibilitet bra, konstaterar hon.

En trendspaning är att det inte bara är 40- och 50-talisterna som bytt segelbåten mot husbil som vill förlänga semestersäsongen.

– Folk sprider ut sin semester allt mer över året, och då passar campingplatserna bra, antingen i campingstuga eller i egen husbil, säger Unni Åström.