Annons

Äntligen final i Gymnasie-SM 2021

zoom I Gymnasie-SM tävlar ungdomarna i grenarna servering, kök samt hotell och turism.  Foto: Visita
I Gymnasie-SM tävlar ungdomarna i grenarna servering, kök samt hotell och turism. Foto: Visita
NYHETER: I helgen hålls finalen i Gymnasie-SM som egentligen skulle avgjorts i våras. Tävlingen ska visa upp branschens breda yrkesbanor och locka fler att jobba inom den.
Annons

I helgen går Visitas Gymnasie-SM för Hotell och Logi av stapeln. Den 23 oktober i Grythyttan, Örebro universitet, kommer de främsta eleverna inom hotell- och restaurangprogrammet tävla om förstaplatsen. Finalen skulle egentligen hållits under våren men på grund av pandemin ställdes den in – nu får de tävlande äntligen visa upp sina bidrag. Bidragen gjordes av deltagarna när de gick tredje året på gymnasiet, nu har de tagit studenten.

Tävlingen anordnas av Visita och är den äldsta och mest ärofyllda tävling för sistaårselever på gymnasiet. Syftet är att synliggöra bredden inom branschen och dess yrken och på så sätt locka fler att jobba inom den. Grenarna som tävlas i är servering, kök samt hotell och turism.   

Nu är det också möjligt att kvala inför nästa års Gymnasie-SM. Bilda ett lag, gör kvaluppgifterna och skicka in bidraget senast den 13 december. Mer information om tävlingen hittar du här.

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...