Annons

Årets konditor tar plats på Gothia Towers 

zoom Josefine Pagander  Foto: Fanny Jansson
Josefine Pagander Foto: Fanny Jansson
NYHETER. Efter vinsten i Årets konditor 2022 väntar nya uppdrag för tv-aktuella Josefine Pagander. Förra veckan jobbade hon sin första dag som Head Pastry Chef på Gothia Towers i Göteborg.
Annons

Trots att hon bara är 24 år har Josefine Pagander ett imponerande cv. 2020 vann hon SM för unga bagare och 2022 har hon både haft stora framgångar med det svenska konditorlandslaget i EM i Paris och utsetts till Årets konditor. Hennes talang har också inneburit att hon synts en del i tv, både tittare som följt Musikhjälpen och Bingolotto, har kunnat se hur hon skapar sina bakverk i direktsändning.

Stressigt? Inte alls enligt henne själv.

– Man kanske kan tro det, men det har bara varit jätteroligt. Det gäller att vara förberedd, sedan är det bara att njuta och åka med när det är dags för sändning, säger hon.

Vilka egenskaper krävs för att bli en riktigt bra konditor?

– Ett stort intresse, nyfikenhet och driv. Du behöver vara kreativ men också noggrann och nördig. Du måste kunna verkligen förstå hur allt hänger samman för att det ska bli rätt.

Stort nätverk med många bollplank

Så sent som den 12 december arbetade hon sin första dag som Head Pastry Chef på Gothia Towers i Göteborg. Detta efter att hon sedan i april arbetat i egna bolag och gjort uppdrag åt olika bagerier, hållit i kurser och förberett sig inför tävlingar.

– Tanken var hela tiden att jag skulle till en och samma arbetsplats. Jag trivs med tillhörigheten och att man kan jobba mer långsiktigt, med högre kvalitet. Det är roligare att kunna vara en bidragande del i en organisation. På Gothia Towers har jag fantastiska kollegor och ett stort nätverk med bollplank i hela huset som jag hoppas dra nytta av. Jag vill också lära mig mer om organisationen och logistiken och hur man levererar hög kvalitet i större volymer.

Vad gör Gothia Towers till en intressant arbetsplats för en konditor?

– Det är sådan bredd i hela huset. Det handlar om allt från bankett med tusentals personer till små volymer eller praliner. Det är en otrolig variation.

Julen firar hon med familjen utanför Fjällbacka, men något julbak blir det inte.

– Nej, man kanske kan tro att min familj ska få en massa godsaker men så är det inte. Jag gjorde mycket julgodis förr, men inte nu längre.

Du tar ledigt helt enkelt?

– Precis. Vi är inte så traditionsbundna i min familj, men det blir ett julbad med min kusin. Det har blivit en tradition för oss.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter