Annons

Även Sodexo skippar plasten

zoom Sodexo ska bland annat sluta med plastlock och matlådor av plast till 2025. Foto: Pressbild
Sodexo ska bland annat sluta med plastlock och matlådor av plast till 2025. Foto: Pressbild
NYHETER. Serviceföretaget Sodexo sällar sig till den växande skara företag inom restaurang- och besöksnäring som beslutar sig för att ta bort onödig engångsplast.

Annons

Nordic Choice och Scandic har redan börjat, och på många andra håll inom den svenska besöksnäringen görs krafttag för att minska förbrukningen av onödig plast inom verksamheterna och i produkterna.

Sodexos plastutrensning inleds nu under 2019 med elimineringen av plastpåsar och omrörare av plast. Till 2025 ska även  plastlock och matlådor vara borta ur företagets verksamhet.

Sodexo är en av Sveriges största leverantörer av måltider till bland annat offentlig sektor, universitet och arbetsplatser, och ser, enligt ett pressmeddelande, en stor möjlighet att göra skillnad genom sitt hållbarhetsinitiativ.

– Som stor aktör inom måltidssektorn har vi ett ansvar att ta initiativ för att öka takten och hitta hållbara lösningar. Förhoppningsvis leder vårt och andra aktörers initiativ till att slentrianmässig användning av engångsplast minskar och att nya alternativ utvecklas”, säger Per Liljedahl, Miljö- och kvalitetsansvarig för Sodexo i Norden i en kommentar.

Initiativet är en del av Sodexos globala hållbarhetsplan ”Better Tomorrow”, som innebär att företaget ska göra sig av med allt onödigt avfall till 2025.

 

Sodexo ska bland annat:

Sluta med engångsplaster i form av plastmuggar, plastpåsar för take away och omrörare av plast till slutet av 2019.

Sluta med plastlock och matlådor av plast till 2025.

Minska användningen av sugrör under 2019 genom att endast erbjuda dem till kunder som verkligen behöver dem under övergångsperioden till mer hållbara material.

Använda återvinningsbar plast i de fall plast är nödvändigt.Hitta innovativa metoder och produkter som minskar eller utesluter användningen engångsplaster.