Annons

Brunch med barnvakt i skybaren

zoom Restaurang-nannyn Della Dufour tar hand om barnen.  Foto: Pressbild
Restaurang-nannyn Della Dufour tar hand om barnen. Foto: Pressbild
NYHETER. Sjöstaden Skybars initiativ Familjebrunch, med ”nanny” och pysselrum för de yngsta gästerna, har blivit en succé.
Annons

Vissa barnfamiljer väljer tyvärr bort restaurangbesök då oron för att barnen ska bli uttråkade och vilja gå hem mitt i maten avskräcker. Sjöstaden Skybar i Stockholm har tagit fram ett alternativ till snabbmatsrestauranger med bollhav eller hämtmat – Familjebrunch med barnpassning.

– Vi är en skybar och designkrog, men försöker ändå vara så barn- och familjevänliga vi kan. Det finns många barnfamiljer i vårt närområde och vi vill att också de ska känna sig välkomna, säger Anders Backman på Sjöstadsgruppen som är projektledare för Familjebrunchen.

– Vi funderade på hur vi skulle kunna göra restaurangen mer barnvänlig, och då dök idén med en restaurang-nanny och ett pysselrum upp. En service som redan finns på till exempel gym och Ikea, så varför inte också på en restaurang tänkte vi.

Uppskattat med restaurang-nanny

På helger och helgdagar när det serveras SkyBrunch kan barn mellan tre och 10 år leka, rita, spela spel och titta på film i ett separat rum alldeles bredvid matsalen. En ”restaurang-nanny” tar emot och visar barnen till rätta bland leksaker och färgkritor. Personalen kommer från ”Nanny by Tellus” och arbetar i vanliga fall som barnvakter i enskilda familjer.

Så här lite mer än en månad efter starten av Familjebrunch kan Anders Backman konstatera att både föräldrar och barn uppskattar satsningen. När barnen har ätit upp brukar de gå till pysselrummet medan föräldrarna sitter kvar en stund och njuter av mat och utsikt. Han berättar att det till och med hänt att barnen inte velat gå hem när föräldrarna kommer för att hämta dem.

Föräldrar delar i social medier

Restaurangen har haft en del sponsrade inlägg i sociala medier, men den mesta marknadsföringen tror han besökarna själva har stått för.

– Gästerna har blivit fler för varje helg. Vi trodde nog att det i huvudsak skulle vara familjer från sjöstaden, men det har kommer gäster från hela Stockholm, säger han och avslutar:

– Utmaningen för oss skulle väl i så fall vara att det kommer fler leksugna barn än vad vi kan ta emot. Men det får vi hantera om och när det kommer.

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...