Annons

Charlotte Kalla blir ambassadör för Skistar

zoom Charlotte Kalla är nu en del av Skistars rutinerade ambassadörsteam och även en av årets sommarpratare i P1.  Foto: Skistar
Charlotte Kalla är nu en del av Skistars rutinerade ambassadörsteam och även en av årets sommarpratare i P1. Foto: Skistar
NYHETER. Nu tar Skistar hjälp av den flerfaldige OS-medaljören Charlotte Kalla för att utveckla sin året runt-satsning, dessutom får hon en egen klädkollektion.
Annons

– Det här känns så himla rätt. Skistar och jag har mycket gemensamma värderingar, som gemenskap, glädje och äventyr, och avkoppling, säger den nyblivne Skistar-ambassadören Charlotte Kalla.

Skistar satsar sedan sommaren 2021 stort på året runt-verksamhet. Förutom skidåkning vintertid erbjuder de ett Sports & Adventures- koncept under sommarhalvåret, alltifrån liftburen vandring, trail- och downhill-cykling till klätterparker och camps för barn och unga.

– Det ska bli spännande att utveckla camps tillsammans med Skistar och visa på vilka möjligheter det finns i fjällvärlden året runt. Det finns mycket potential och vi ska ta tid på oss att göra kvalitet på det som väntar, säger hon.

Längtar till fjällen

När Kalla blev tillfrågad hade hon inte planerat så mycket karriär efter skidåkarkarriären. Men hon hade i alla fall bestämt vilken inriktning hon ville ta.

– Just fjällen är det som jag hela tiden har längtar efter. När jag var aktiv var vi till fjälls på träningsläger under sommar och höst. Och på vårkanten var jag ofta med min syster Cecilia, och vi gav oss ut på äventyr på andra skidor än längdskidor om vårarna.

Som före detta elitidrottare vet hon hur viktigt det är att röra på sig, att det påverkar både det fysiska och psykiska. Och det är något hon verkligen brinner för.

– Jag har en fin plattform för att kunna påverka människor i sin vardag, framför allt under semesterdagarna. Att komma ut och röra på sig i vår fina natur, säger Charlotte.

Rutinerat gäng

Redan till helgen ska hon träffa de andra Skistar-ambassadörerna i Sälen. Det är ett rutinerat gäng som hon nu kommer att bli en del av: Skidåkarparet Maria Pietilä Holmner, Hans Olsson, systrarna Kallur, Helene Olafsen och Nils van der Poel.

– Det känns enormt lyxig att få ha de här kollegorna på mitt kontor, och som har likande bakgrund som jag. Att få hänga med dem på jobbet är som en dröm. Jag kommer att ta med både cykel och löparskorna.

Egen klädkollektion

Ett av hennes uppdrag är också att utveckla kläder för Skistars egna märke EQPE. Bland annat kläder för längdskidåkning och en träningskollektion för kvinnor.

– Jag har ju testat en hel del plagg i träningsspåret och på glaciärer med mera genom åren. Jag ser verkligen fram emot att få använda den kunskapen jag har.

Klädkollektionen är tänkt att finnas till försäljning i Skistarshop Concept Store redan hösten 2023.

Sommarpratare i P1

Den 3 juli debuterar hon som sommarpratare i P1. När Besöksliv pratar med Charlotte är det bara ett par dagar kvar innan hon ska spela in sitt program.

– När jag fick frågan att vara med blev jag jätteglad. Det har varit kul att skriva ihop ett program, men också lite nervöst. Det är ett fint tillfälle att få blicka tillbaka på karriären.

Kommer du att avslöja något vi inte känner till?

– Jag tror att det är en del som jag kommer att berätta som folk inte visste tidigare. Det är ju så sällan som jag har fått chansen att få bestämma själv vad jag ska säga, säger Charlotte Kalla.

 

Läs mer:
Stor åretruntsatsning för Skistar i Stockholm

Miljardsatsning väntar för SkiStar

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...