Annons

Cykel-VM till Järvsö

zoom
"Vi jobbar hela tiden på att skapa en bredare cykelprodukt", säger Maria Rosén, marknadsansvarig på Destination Järvsö. Foto: Järvsö Cykelpark
NYHETER. Red Bull har valt Järvsö som värd för Red Bull Pump Track World Championship 2019. En helt ny cykelpark byggs nu i byn och ska stå klar för besökare redan i sommar. 
Annons

– Det betyder otroligt mycket att Järvsö får vara värd för VM i pump track, inte minst för vår vision om att bli bäst i Europa på cykling, säger Maria Rosén, marknadsansvarig på Destination Järvsö.

Järvsö är redan en etablerad cykeldestination främst genom downhillanläggningen Järvsö Bergscykel Park. Så fort snön har smält börjar byggnationen av det nya området Järvsö skills park, som blir tillgängligt för allmänheten och som ska stå klart till sommaren.

– Vi jobbar hela tiden på att skapa en ännu bredare cykelprodukt för att ha någonting för alla. Utöver att vi har satsat mycket på mountainbike, så kommer nu hela skillsområdet, och så har vi Järvsö gårdstramp, fikacykling och ortens betongpark sedan tidigare, berättar Maria Rosén.

Järvsö är mest känt som en vinterdestination, men tack vare satsningen på cykel har orten blivit mer etablerad som ett året runt-mål, inte minst för barnfamiljer.

– Enligt de undersökningar vi har gjort så uppfattar över 50 procent oss idag som en året runt-destination, vilket är fantastiskt. Det är förstås tack vare cyklingen, säger Maria Rosén.

Cykelsatsningen är också en del i ett medvetet hållbarhetsarbete.

– Ta direkttåg från till exempel Stockholm, hoppa av tre timmar senare och hyr din cykel och utrustning för en fantastisk cykelupplevelse för hela familjen här i Järvsö.

Ni har som vision att bli bäst i Europa på cykel, när blir ni det?

– Målet är att vara bäst i Sverige nästa år, på cykelmässan, så allt för långt fram i tiden ligger det inte.

Hur många besökare förväntar ni er under VM-dagarna i augusti?

– Vi har inte hunnit sätta oss in i det, men det kommer att bli tusentals i alla fall. Sedan ser vi detta som ett avstamp för att fortsätta att anordna den här typen av tävlingar nu när vi har den fina pumptrackbanan.