Annons

De får i uppdrag att laga maten till Riksdagen

zoom I Riksdagens personalmatsal kommer vegetariska rätter, extra hälsosamma målet ”Dagens nyckelhål” samt ekologiska ”Kloka smaker” serveras.
I Riksdagens personalmatsal kommer vegetariska rätter, extra hälsosamma målet ”Dagens nyckelhål” samt ekologiska ”Kloka smaker” serveras.
NYHETER. Fazer Food Services blir ansvariga för alla måltidstjänster på Sveriges Riksdag i Stockholm från och med i sommar. Det står klart efter en ny upphandling vars avtal löper på tre år. 
Annons

Det blev Fazer som kniper det åtråvärda måltidskontraktet hos Riksdagen efter att Sabis haft det tidigare.

– Vi värdesätter den bredd vi har bland våra gäster ute i restaurangerna och den utmaning som det innebär att servera god och näringsrik mat i alla dess former och på olika platser i Sverige. Därför känns det spännande att nu kunna addera politiker och beslutsfattare till vår målgrupp genom att vi tar över restaurangtjänsterna i Sveriges Riksdag, säger Morgan Christoffersson, kommersiell direktör på Fazer Food Services Sverige.

I uppdraget ingår Riksdagsförvaltningens personalmatsal, representationsrestaurangen Strömmen, ett café och catering till övriga fastigheter inom förvaltningen. I snitt blir det 275 måltider per dag i personalmatsalen och cirka 500 kuvert per månad i Strömmen.

Tidigare i år stod det också klart att Fazer kammade hem miljard-kontraktet om Sveriges största måltidsupphandling – till den svenska militären. Christoffersson kallade kontraktet ”historiskt” i en intervju med Besöksliv.se. Det avtalet kommer att träda i kraft 1 februari 2017 och är värt totalt 1 miljard på fyra år för Fazer. Och från och med den 30 juni i år börjar nya kontraktet med Riksdagen att gälla. 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...