Annons

De får i uppdrag att laga maten till Riksdagen

zoom I Riksdagens personalmatsal kommer vegetariska rätter, extra hälsosamma målet ”Dagens nyckelhål” samt ekologiska ”Kloka smaker” serveras.
I Riksdagens personalmatsal kommer vegetariska rätter, extra hälsosamma målet ”Dagens nyckelhål” samt ekologiska ”Kloka smaker” serveras.
NYHETER. Fazer Food Services blir ansvariga för alla måltidstjänster på Sveriges Riksdag i Stockholm från och med i sommar. Det står klart efter en ny upphandling vars avtal löper på tre år. 
Annons

Det blev Fazer som kniper det åtråvärda måltidskontraktet hos Riksdagen efter att Sabis haft det tidigare.

– Vi värdesätter den bredd vi har bland våra gäster ute i restaurangerna och den utmaning som det innebär att servera god och näringsrik mat i alla dess former och på olika platser i Sverige. Därför känns det spännande att nu kunna addera politiker och beslutsfattare till vår målgrupp genom att vi tar över restaurangtjänsterna i Sveriges Riksdag, säger Morgan Christoffersson, kommersiell direktör på Fazer Food Services Sverige.

I uppdraget ingår Riksdagsförvaltningens personalmatsal, representationsrestaurangen Strömmen, ett café och catering till övriga fastigheter inom förvaltningen. I snitt blir det 275 måltider per dag i personalmatsalen och cirka 500 kuvert per månad i Strömmen.

Tidigare i år stod det också klart att Fazer kammade hem miljard-kontraktet om Sveriges största måltidsupphandling – till den svenska militären. Christoffersson kallade kontraktet ”historiskt” i en intervju med Besöksliv.se. Det avtalet kommer att träda i kraft 1 februari 2017 och är värt totalt 1 miljard på fyra år för Fazer. Och från och med den 30 juni i år börjar nya kontraktet med Riksdagen att gälla. 

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...