Annons

De ska hjälpa företag att jobba mer hållbart

zoom
"Vi måste hjälpa företagen att värna om naturen", säger Pär Innala på Naturturismföretagen. Foto: Colourbox
NYHETER. Naturturismföretagen vill hjälpa företag att bli bättre i sitt hållbarhetsarbete – lanserar digitalt affärsutvecklingsverktyg.
Annons

– En naturturismföretagares tillvaro är ibland ganska hektiskt. Tyvärr blir det lätt att företagets egen utveckling bortprioriteras när kurstillfällen och utbildningar oftast erbjuds på annan ort vid fasta datum, säger Pär Innala på Naturturismföretagen.

Med hjälp av pengar från Länsstyrelsen i Norrbotten, Region Norrbotten, Sparbanken Nord har medlemsorganisationen Naturturismföretagen tagit fram ett verktyg för företag som vill bli bättre på sitt hållbarhetsarbete.

Verktyget består av en onlinekurs som i första omgången ska erbjudas till 120 företag inom naturturism.

– Vi vill att företag ska bli mer hållbara, naturen är en resurs vi har som vi måste värna om. Med det här verktyget kan man lägga grunden för att driva ett långsiktigt och hållbart naturturistiskt företagande, där man går mer mot ett ekoturistiskt sätt att jobba, säger Pär Innala på Naturturismföretagen.

Onlinekursen har testats i form av ett pilotprojekt med tio företag, som alla varit eniga om behovet av den här typen av verktyg, enligt Pär Innala.

– Väldigt många företag är osäkra på hur de ska börja med sin hållbarhetsresa, och detta är ett bra sätt.

Innehållet består bland annat av att genomföra en resmålsanalys och en miljöplan.

– När du är klar med kursen ska du ha fått ut en resmålsanalys och en miljöplan för ditt företag, och du får grundläggande kunskap om hållbarhet, den svenska turistmarknaden och företagande i naturen.

När ska ni börja erbjuda verktyget?

– Jag kan inte säga exakt datum, men väldigt snart.

 

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren